Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Dirk Gerkens elnézést kért a TV2 előző vezérétől

Dirk Gerkens, az Andy Vajna érdekeltségébe tartozó TV2 vezérigazgatója a Médiapiacnak adott interjút, ami a szeptember-októberi dupla számban jelent meg. Túl sok újdonságot nem tudott elmondani az eddigiekhez képest, de azért van egy-két izgalmas pontja a beszélgetésnek.

Ami elsőre feltűnő, hogy Gerkens továbbra is optimista az RTL Klubbal folytatott versenyt illetően. „ Húsz hónapja vettük át a TV2 irányítását, ami az üzleti világban, egy ekkora cég életében nem nagy idő. És most, szeptember végén – az őszi szezon kezdetén – azt mondhatom, nekünk van a legnagyobb esélyünk megnyerni a bajnokságot” – mondta a lapnak.

A vezérigazgatóval való beszélgetésben szóba került az is, hogy Gerkens korábban, még az RTL Klub vezérigazgatójaként „óvodásnak” minősítette, hogy a TV2 előző vezére, Simon Zsolt által bevezetett, 18–59-es évesek alkotta kereskedelmi célcsoportot. Ma azonban Gerkens ugyanerre a célcsoportra hivatkozik az RTL Klub 18-49-esével szemben. Mindezért a vezérigazgató elnézést kért: „Nem tagadom, az RTL vezetőjeként akkor az volt a dolgom, hogy a cégem álláspontját védjem. Ezúton is elnézést kérek Simon Zsolttól.”

Végül a Tényekkel és Kökény-Szalay Viviennel végződött az interjú, és Gerkens olyan cinikus válaszokat adott a felmerülő kérdésekre, hogy csaknem leszakadt a plafon. Mint emlékezetes, a hírműsorban megpróbálták lebeszélni a nézőket a napfény elleni védekezésről, mondván, hogy a naptej rákot okoz. Gerkens erre azt tudta mondani, hogy „Nem vagyok dermatológus, nem tudom megállapítani, hogy egyes naptejek valóban nem károsak-e”. Arra pedig, hogy számos munkatárs felmondott Kökény-Szalay Vivien miatt, így reagált: „A piacon az a bevett, ha új vezető érkezik, akkor részben vagy egészben kicserélődik a csapat”.

Közben perben áll anyacsatornájával, Gerkens tavaly perelte be az RTL Klubot, mert úgy érezte, jogtalanul bocsátották el a cégtől, de az elsőfokú tárgyalás végén most úgy áll a dolog, hogy Gerkensnek kellene 120 millió forintot fizetnie korábbi csatornájának.

https://zoom.hu/2017/10/17/drik-grekensnek-120-millio-forintot-kell-fizetnie-az-rtl-klubnak