Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Kirúgták az MSZP sajtófőnökét

Kirúgták az MSZP sajtófőnökét

Molnár Gyula az MSZP elnöke hétfőn azután döntött úgy, hogy azonnal megválik a párt sajtófőnökétől, miután az MSZP ma délután gúnyos közleményt adott ki Gréczy Zsolt DK-szóvivő ellen.

A hírt Nyakó István az Indexnek megerősítette, de többet nem kívánt mondani.

Az ügy előzménye, hogy az MSZP szekszárdi szervezete hivatalos Facebook-oldalán teret adott annak a pletykának, hogy Gréczy Zsolt DK-szóvivő múlt pénteken fideszesekkel tárgyalt Szekszárdon. Gréczy tagadta, hogy igazak lennének a hírek. Állítása szerint ugyanis egész nap Budapesten tárgyalt, ezért perrel fenyegette meg az MSZP-t.

Az MSZP országos szervezete ezután gúnyos közleményben reagált.

„Foglalkozzunk inkább Orbán leváltásával! Ha minden, az MSZP számára sértő és igaztalan Facebook bejegyzés után feljelentenénk a DK-t, akkor Handó Tündének külön táblabíróságot kellene felállítani az ügyek tárgyalására”.

Ám az MSZP ilyet soha nem tett. Ha azonban Gréczy úr úgy érzi, hogy az ő szava nem elég, és bírói döntés kell arról, hogy soha nem járt a szekszárdi pincészetben, lelke rajta – a bíróság dönteni fog” – állt a közleményben.

Az MSZP elnöke a Facebookon azt írta, hogy a legfontosabb céljuk, hogy az Orbán-kormányt leváltsák. Ezt a célt szövetségben érhetik el, szövetséget kötni pedig csak jóhiszeműen lehet. Ez a jóhiszeműség és bizalom sérült egy helyi vita kapcsán az átgondolatlanul kiadott rossz stílusú közlemény miatt.