Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ötmilliárdért vesz e-autótöltőket az állam

Ötmilliárdért vesz e-autótöltőket az állam

Pezsgőt bonthattak az Elektromotive Hungaria Kft. vezetői, ugyanis az eddig pár tízmillió forintos összforgalmat bonyolító cég kétmilliárd forintos keretszerződést nyert el egy közbeszerzési tenderen – derül ki az uniós elektronikus közbeszerzési értesítőből. A Közbeszerzési Igazgatóság ugyanis egy 4,7 milliárd forintos keretszerződés keretében nettó kétmilliárd forintért 50 KW teljesítményű töltőket vásárol. A cég honlapján azzal büszkélkedik, hogy az első gyorstöltőket ők telepítették Magyarországon, igaz az elmúlt években a vállalkozás aludt.

Tavaly – amely kiemelkedően jó évük volt – 107 millió forintos nettó árbevétel mellett 4,6 millió forintos adózás előtti nyereséget értek el. Most ez a kis cég a következő években kétmilliárd forintért szállíthat e-töltőket azon állami, önkormányzati szervek részére, amelyek csatlakoznak a kormány elektormobilitási programjához. A nyertes cég fő – 50 százalékot meghaladó tulajdonosa Mátyásfalvi János Zoltán, míg a kisebbségi részen Tarnoy Péter Paul, illetve a L.A.C. Holding Zrt. osztozik.

A 4,7 milliárd forintos tender keretében 22 kilowattos egyenáramú (DC) és váltóáramú (AC) töltőoszlopokat is rendelhetnek a programban résztvevő állami szervek. Ezeket a már jóval nevesebb nyertes a T-Systemms Magyarország Zrt. szállíthatja összesen nettó 2,7 milliárd forint értékben.