Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

A Don-kanyarban elhunytak rokonait csapta be három csaló

A Don-kanyarban elhunytak rokonait csapta be három csaló

Több mint száznegyven idős embert károsított meg az a három csaló, aki a Don-kanyarban elhunyt áldozatok hozzátartozóit hitegette kárpótlással az ország több megyéjében. Két férfi és egy nő ellen eljárást indítottak – tájékoztatta szombaton a Nógrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.

Nágel Tamás elmondta, a nyomozás eddigi adatai szerint egy 66 éves szentendrei férfi bízott meg egy 31 éves nőt és utóbbi 51 éves édesapját, hogy keressenek fel idős embereket. Azt mondták nekik, hogy az 1940 előtt születettek, valamint a Don-kanyarban elhunyt áldozatok hozzátartozói 300 és 500 ezer forint közötti kárpótlási összeget kapnak idén karácsonyig.

A csalók elkérték a sértettek személyi adataikat és arra kérték őket, fizessenek be egy bizonyos összeget az általuk megadott bankszámlaszámra. A sértettek 1500 és 16000 forint közötti összegeket utaltak, a nő folyószámlájára a Nógrád megyei Endrefalváról három, az ország más megyéiből 142 sértett fizetett be összesen több mint egymillió forintot. A pénzt a gyanúsítottak saját céljaikra fordították.

Nágel Tamás elmondta, a nógrádi főkapitányság üzletszerűen elkövetett csalás miatt folytat eljárást a három gyanúsított ellen, a 66 éves férfit őrizetbe is vették és kezdeményezték előzetes letartóztatását.

Az esetet még csütörtökön írta meg a RomNet. A portál közlése szerint szerkesztőségüket csaknem százan keresték meg azzal, hogy hallottak egy új, a roma holokauszt miatti kárpótlási lehetőségről, és szeretnének bővebb információhoz jutni.