Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ma van a melltartó nélküli világnap

Ma van a melltartó nélküli világnap

Mivel a mai péntek 13-ról mindent tud a világ, beszéljünk inkább a melltartó nélküli napról, ugyanis bármilyen szexista hülyeségnek is tűnik elsőre, valójában nem szórakozásból találták ki.

Először 2011-ben “rendezték meg” a világnapot, aminek az a célja, hogy felhívja a figyelmet a rendszeres mellrákszűrés fontosságára, mivel ha időben észre veszik a betegséget, akkor jó eséllyel fel lehet belőle gyógyulni.

Menjen el mindenki szűrésre!

A mozgalomnak van férfi verziója is, ezen a napon valami rózsaszín ruhadarabot kell felvenni, ezt több sportcsapat is bevállalja minden évben egyedi mezekkel (idén Magyarországon például a DVTK Jegesmedvék hokicsapata is rózsaszín mezben lép pályára egy alkalommal).

Bár 2011-ben a kanadai Mitchell Brown sebész felhívása csak egy apró dolognak tűnt, azóta már 30 ország is beállt a felhívás mögé.