Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Hamarosan érem- és jutalomhegy érkezik a MLSZ-hez

Akár hogyan is áll a magyar válogatott és bármennyire is évtizedek óta a legsúlyosabb élcelődések tárgya, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) egy egész éremhegy beszerzésére készül. No, persze ezek nem a felnőtt, hanem az utánpótlás korosztály jutalmazásához kellenek. A Bozsik-programhoz akarnak érmeket és ajándéktárgyakat venni – derül ki az Európai Uniós közbeszerzési oldalon (TED) megjelent pályázati kiírásból. A dokumentum szerint 70 ezer medál beszerzéséről van szó – ezt szükség esetén 15 százalékkal még megtoldhatják.

A kiírás szerint a szervezetnek igencsak konkrét elképzelései vannak. A medáloknak ugyanis gyémánt alakzatot kell formázniuk: “elölnézetben az MLSZ címer, két oldalán olajággal és az alján olajág levelekkel körbefonva legyen. Az olajág leveleinek száma 12-16 között legyen. A medál hátoldalán pedig, az OTP Bank Bozsik-program lógója látszódjon, 3D kivitelben.”

Az érmek mellé, hasonló számú kulcstartót is vásárolnak. Ezek esetében sem engedheti el fantáziáját a leendő szállító, konkrét feladatot kell befutnia. Egy fő kulcskarikát kell prezentálnia „3 darab kör alakzat és összekötő láncokkal.” A kör alakzatokba pedig mintázatot kérnek. „A kulcskarikához legközelebb eső kör alakú felület „A” oldalán az MLSZ lógót” szeretnék látni. A másik oldalnak pirosnak kell lennie. A kulcskarikától számított második kör alakú felület első oldalára az OTP Bank Bozsik-program lógója kell elhelyezni. A túloldal itt fehér. A harmadik kör alakú felület főoldalára pedig a „Grassroots Programme lógóját” teszik, míg a másik oldal itt zöld lesz.

Ezzel még nincs vége az elvárásoknak, pöpec kis alakzatot kell az előzőeknek formálniuk. „A fő kulcskarikához kell csatlakozniuk láncszemekkel a kör alakú felületeknek, mégpedig úgy, hogy ha lógnak, akkor egymás alá kerüljenek, legfeljebb 50 százalékban takarhatják egymást.”

Leendő szállítójának üzleti pedigréjével kapcsolatban is vannak elvárásai az MLSZ-nek, noha meglepően megengedőek, hiszen ha az elmúlt három üzleti évben becsúszott egy olyan, amikor a mérleg szerinti eredmény negatív volt, attól a pályázó még alkalmas. A vizsgált 36 hónap folyamán viszont fel kell mutatni legalább egy olyan referenciát a cégnek, amikor legalább 40 ezer medált és 10 ezer ajándéktárgyat leszállított. Az ajánlatokat egyébként november közepéig lehet leadni a MLSZ-nek.

Mi is a Bozsik-program?

A hitelintézet oldala szerint az „OTP Bank Bozsik-program alapvető fontosságú ahhoz, hogy hazánkban ismét európai színvonalú és elismertségű utánpótlás-nevelési rendszer alakulhasson ki. A Magyar Labdarúgó Szövetség, valamint az OTP Bank 2011 nyarán döntöttek a program újraindításáról. A Bozsik-program fő célkitűzései a tömegesítés, a tehetségkutatás és a tehetségek fejlesztése. Ennek elérése érdekében a szövetség egységes, átlátható rendszert hozott létre, amely naprakész, hiteles és ellenőrizhető formában regisztrálja a programban résztvevő labdarúgókat. A verseny és képzési rendszer kialakítása megfelel az UEFA és a FIFA szakmai követelményeinek. A program révén a tudatosan tervezett és széles körben menedzselt utánpótlás-neveléssel a mainál sokkal több tehetséges fiatal focista kerülhet a pályákra, és ez belátható időn belül érezhető javulást jelenthet a hazai labdarúgás színvonalában.” Arról már az MLSZ számolt be ez év elején, hogy a 2016/17-es tanévben csaknem 1500 általános iskolában közel 72 ezer gyermek kapcsolódott be az OTP Bank Bozsik Intézményi programba.