Ez a hét a hollywoodi zaklatásokról szól

Ez a hét a hollywoodi zaklatásokról szól

Egymást érik azok a hírek, amelyek főszereplői befolyásos hollywoodi férfiak – szexuális zaklatással és erőszakkal vádolják őket. A legnagyobb visszhangot az Oscar-díjas Harvey Weinstein körüli botrány okozza: a 65 éves producer (Ponyvaregény, Kill Bill, New York bandái) hosszú ideje él vissza pozíciójával, és több kiszolgáltatott nőt is zaklatott a kilencvenes évek óta. Most számos nő vádolta meg szexuális erőszakkal a hollywoodi filmmogult, Weinstein képviselőjén keresztül azonban mindent tagadott. A napokban pedig öngyilkos is akart lenni.

A producer botrányának kirobbanása után egy színész jelentkezett a sajtónál: Terry Crews, egykori NFL-játékosból lett színész adta elő történetét, miszerint egy filmbemutatón, miközben feleségével kézen fogva sétált, elé lépett egy befolyásos hollywoodi férfi, és megfogdosta. Azt nem árulta el, hogy ki volt az illető, csak azt, hogy mindennek tanúja volt a felesége is.

Ezek után újra elővették Ben Afflecket, akit legutóbb alkoholproblémái miatt cikkezett ki az amerikai sajtó. Most azzal vádolták, hogy megfogdosott egy riporternőt, aki azonban mindent cáfolt, mondván, minden, ami történt, abba ő a beleegyezését adta, és szerepet játszottak. Ráadásul elmondása szerint Affleck semelyik intim testrészét nem érintette meg.

Emlékezetes, az utóbbi évek legnagyobb ilyen botránya Bill Cosby körül alakult ki, akit idén nyáron nem tudott elítélni a bíróság, mert az esküdtek nem jutottak dűlőre az ügyében.

(via The Hollywood Reporter, Index.hu, Twitter)