A gyermekotthon udvarán erőszakolták meg társai a 17 éves lányt

A gyermekotthon udvarán erőszakolták meg társai a 17 éves lányt

A 17 éves lány szólt a nevelőknek, hogy két fiú erőszakolta meg a Hűvösvölgyi Gyermekotthonban – közölte a Zoom.hu kérdésére az intézmény fenntartója, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság (SZGYF). A kamasz állítása szerint az otthon udvarán kényszerítette szexre egy 16 éves és egy 17 éves fiú, akiket a nevelők azonnal elkülönítettek.

„A Bolyai Gyermekvédelmi Központ Hűvösvölgyi Gyermekotthonának igazgatója értesítette a mentőszolgálatot és a rendőrséget. Az abuzált növendéket a mentőszolgálat kiérkező egysége azonnal megvizsgálta, majd további vizsgálatokra a János Kórházba szállította”.

A 17 éves lányt a vizsgálat után egy másik intézményben helyezték el és azonnal gyermekpszichiáter kezdte kezelni,

a két fiút pedig a II. kerületi rendőrkapitányságra vitték, ahol kezdeményezték előzetes letartóztatásukat, amit a bíróság múlt héten el is rendelt.

Mindkettőjüket 18 év alatti személy sérelmére, több személy által elkövetett szexuális erőszak bűntettével gyanúsítják. A Zoom.hu információja szerint az idősebb fiút korábban erőszakos, vagyon elleni bűncselekmény miatt már elítélték, de büntetését még nem ülte le.