Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Orbán jobbkeze keményen figyelmeztette Navracsicsot

Orbán jobbkeze keményen figyelmeztette Navracsicsot

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes szerint Navracsics Tibor európai uniós biztosnak kell a legjobban tudnia, hogy a kollégái és a környezete, emberek és szervezetek is “nemcsak a kezében vannak Soros Györgynek, hanem a zsebében is” – idézte az MTI Semjénnek a Kossuth Rádióban tett nyilatkozatát.

Hűtlenséget vetett a szemére

Orbán Viktor helyettese ezzel arra reagált, hogy a magyar biztos pénteken megismételte korábbi kijelentését, miszerint a kormányzat által a napokban postázott nemzeti konzultációs kérdőíveken is ismertetett “Soros-terv” nem létezik. Navracsics azt mondta, az Európai Bizottság saját logikája alapján alakítja migrációs politikáját, “a Soros-terv nem szerepel a bizottság munkatervében”.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes érdekes eszmefuttatásba kezdett a hűség fogalmáról MTI Fotó: Mohai Balázs

Semjén Zsolt hangsúlyozta: a hazájához hű az ember, egy szervezethez, munkaadóhoz lojális, ezért

arra kérte Navracsics Tibort, hogy a hűség fogalmát gondolja át a nemzet és egy nemzetközi szervezet között.

Hozzátette, reméli, hogy ez a megszólalása egy “újságírói félremagyarázás következménye”.

Kommentár nélkül

Semjén Zsolt szerint a migrációs válság kiinduló oka a szabadkőművesség, amelynek volt “jakobinus, bolsevik verziója”, és a “sokadik leágazása ez a Soros-féle szélsőliberális dolog”.

Semjén Zsoltnak egyébként alighanem csalódnia kell, ugyanis Navracsics Tibor már nem először tesz olyan, félreérthetetlen jelzéseket, melyekkel ha burkoltan is, de bírálja a hazai belpolitika fő témájává, és egyben a választási kampány fő üzenetévé is tett “Soros-tervről” szóló kormányzati kommunikációt.

A biztos nemrég a Zoom.hu-nak adott exkluzív interjújában is érintette a témát. Azt mondta, a bizottság a munkája során szokott arra figyelni, hogy egy ország mikor ér a választási kampány végső szakaszába, és se pro, se kontra ne szóljon bele a belpolitikába. “Másik oldalról nézve abban is biztos vagyok, hogy a magyar kampánynak része lesz az Európai Bizottság. Ez engem is pikáns, kényes helyzetbe hoz majd” – jegyezte meg.