Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Tour de Hungry – Balog Zoltán minisztériuma előtt tüntettek a szociális dolgozók bérpótléka miatt

Tour de Hungry – Balog Zoltán minisztériuma előtt tüntettek a szociális dolgozók bérpótléka miatt

Pénteken az Emberi Erőforrások Minisztériumánál demonstrál A Város Mindenkié (AVM), a Közművelődési és Közgyűjteményi Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ) és a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (SZÁD) képviseletében is.

A szervezetek azért tüntettek Balog Zoltán minisztériuma előtt, mert ahogy a Zoom.hu is megírta a

Tour de Hongrie nevű kerékpáros verseny támogatására vontak el több mint 90 millió forintot a szociális és gyermekvédelmi ágazat dolgozóinak pótlékára szánt összegből.

A felszólalók többsége biciklivel érkezett a minisztérium elé – jelezve ezzel is, hogy ők bizony támogatják a sportolást is. A minisztérium képviselőjének átadtak egy üzenetet, amiben javaslatokat fogalmaztak meg a szociális ágazat fejlesztésesre. Üzenték Balognak, hogy egy forráshiányos időszakban a szociális és gyermekvédelmi ágazatból több tízmilliót kivonni az a tenni akaró emberek megalázását és rászorulók cserbehagyását jelenti.

A felszólalólások között elhangzott, hogy jelenleg közel egymillió embernek nincs elegendő pénze arra, hogy fűtse a lakását, ezért is a jövőhéten újabb megmozdulást terveznek: elindul a 7. lakásmenet, amelyben a lakhatási válságra akarják felhívni a figyelmet.