Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hazánkba jön a brutális bosszúdráma alkotója

Hazánkba jön a brutális bosszúdráma alkotója

A filmnapok keretében Budapesten a Puskin moziban, országosan pedig további 13 város artmozijaiban a hivatalos bemutató előtt láthatjuk a világ művészfilmes termésének legjavát. Vetítik többek közt Martin Koolhoven holland rendező Megtorlás című westernjét, amit mi a CineFest filmfesztiválon láttunk, és itt írtunk róla.

https://www.youtube.com/watch?v=e69oiwKVNO0

A Dakota Fanning, Guy Pearce, továbbá a Trónok harcából ismert Carice van Houten és Kit Harington főszereplésével forgatott megdöbbentő alkotásban Borsod megye adott otthont a vadnyugati kisváros díszleteinek. Ide érkezik a sztori szerint az új tiszteletes (Pearce), aki karizmatikus férfiként gyorsan megnyeri magának a közösség tagjait. Egy szempár azonban rettegéssel telik meg a látványától: Johanna (Fanning) az egyetlen, aki tudja, hogy a prédikátor egy igazi báránybőrbe bújt farkas.

A film a fesztivál keretében a Puskin moziban október 23-án, 19.30-kor debütál, a vetítésen pedig részt vesz a film producere, Els Vandevorst is, akivel a film után közönségtalálkozó keretében beszélgethetünk. Az alkotó örömmel tér vissza hazánkba, így biztosan szívesen mesél majd a magyarországi forgatásról, vagy arról, milyen volt együtt dolgozni Dakota Fanninggel és Guy Pearce-szel, és hogy nőként hogyan látja a producerszakmát.

Dakota Fanning (balra) a Megtorlásban. Forrás: Jameson CineFest

Jegyek az eseményre elővételben csütörtöktől kaphatók. Akit érdekel, annak mindenképpen érdemes most megnéznie, hiszen a Megtorlást hivatalosan majd csak november 16-án mutatják be a magyar mozik. A Mozinet Filmnapok további programjairól itt találunk bővebb információt.