Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Szeretetért büntették a pékséget

Szeretetért büntették a pékséget

Az FDA, vagyis az amerikai élelmiszeripari és gyógyszeripari hivatal ellenőrzést tartott egy kézműves pékségben a West Concord nevű kisvárosban. Felfedeztek néhány hiányosságot, például rosszul tárolták az allergéneket és a tisztásággal sem volt minden rendben, de ezeket az észrevételeket építő jellegű kritikának fogta fel John Gates, pékség vezetője. Egy tétel viszont kiverte nála a biztosítékot.

A szeretet nem hozzávaló

A pékség ugyanis a hozzávalók között feltünteti a szeretetet is az egyik granolakeverékükben, különösebb céljuk nincs vele, csak annyi, hogy ettől néha mosolyognak a vásárlók és mindenki boldog. Kivéve a hivatalos szervet, akik észrevételeik között azt is feltüntették, hogy a szeretet nem nevezhető hozzávalónak, ezért nem is kerülhet fel a hozzávalók listájába. A hivatalos indoklás szerint az összetevők listája ettől félrevezető lesz, és ha elkezdődik a cukiskodás a hivatalos szabályozások között, akkor attól összedőlhet az egész jól kiépített élelmiszerbiztonsági rendszer, hiszen nem fogják az emberek tudni a pontos hozzávalókat, tápértékeket és allergéneket. És valóban, senki nem gondolt azokra, akik allergiásak a szeretetre? És azokra, akik nem szeretik a hozzáadott szeretetet csak a természetes verzióját?