Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Megtette a CEU, amit kért tőle a kormány

Megtette a CEU, amit kért tőle a kormány

A CEU hivatalosan is bejelentette, hogy egyetértési megállapodást írhat alá az intézménnyel több évtizede szoros partneri kapcsolatot ápoló Bard College-dzsal, annak érdekében, hogy az Egyetem oktatási tevékenységet folytathasson New York államban. Az ott folytatott képzéseket a magyar kormány el fogja fogadni az anyaországban végzett oktatási tevékenységnek, így az egyetem minden magyarországi jogszabálynak megfelel majd. A hír már pénteken felröppent, de csak most adott ki róla hivatalos közleményt az CEU.

” Abban bízunk, hogy ez a megállapodás, ami nem zárja ki a hasonló jövőbeli együttműködéseket más New York-i intézményekkel, a helyzet gyors megoldásának alapját jelentheti. Várjuk, hogy a kormány aláírja, és a parlament ratifikálja a megállapodást, ami lehetővé teszi, hogy a CEU tovább működjön Budapesten, ami mindig is az intézmény célja volt” – áll a közleményben.

Augusztusban a magyar kormány elállt attól a tervétől, hogy az amerikai szövetségi kormánnyal kösse meg a lex-CEU-ban előírt kétoldalú megállapodást, a CEU-nak már csak arra kellett megoldást találnia, hogy legyen saját amerikai kampusza, ezt sikerült most teljesíteni az amerikai partnerrel.