Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Késszúrások nyomait találták a svéd újságírónőn

Késszúrások nyomait találták a svéd újságírónőn

Még mindig nem tudni, hogyan is halt meg Kim Wall újságíró, akinek megcsonkított holttestét két héttel az után találták meg, hogy a nő riportot készített Peter Madsen különc feltalálóval. A férfi később beismerő vallomást tett, azt állította, hogy a nőre csapódott a fedélzeti ajtó, a testét pedig azért darabolta fel, mert így akarta eltemetni a tengerbe.

Az ügy részleteinek tisztázása azóta is tart, a Local értesülései szerint most akár új fordulatot is vehet, mert az igazságügyi orvosszakértők több késszúrást is azonosítottak az újságírónő torzóján. A keddi meghallgatás után egészen biztos, hogy Madsen, az ügy gyanúsítottja előzetes letartóztatásban marad október 31-ig. Jakob Buch-Jepsen ügyész elmondta, hogy a vizsgálatok szerint a sérülések a halál beállta körüli időben keletkeztek, a fejet, lábakat és kezeket pedig lefűrészelték a testről. Az ügyész szerint a nyomozás során előkerült egy merevlemez is, amin olyan videókat találtak, amik nők akasztásáról és elégetéséről szóltak. A védő szerint azonban bárki más is hozzáférhetett Madsen számítógépéhez és feltölthette rá ezeket a videókat, illetve arra is emlékeztetett, hogy a védencének semmi indítéka nem volt a gyilkosságra.