Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Hős lett a veterán, aki a lövéseket hallva lopott autón vitte kórházba a sérülteket

Hős lett a veterán, aki a lövéseket hallva lopott autón vitte kórházba a sérülteket

A 29 éves, veterán tengerészgyalogos lett az Amerikai Egyesült Államok új hőse. Taylor Winston is ott volt a Las Vegas-i lövöldözés helyszínén, de ahelyett, hogy biztonságos helyre menekült volna, elkötött egy furgont, és legalább két tucat sérültet szállított kórházba. Néhány kritikus állapotban lévő sérülttel már az előtt odaért a Desert Springs Hospital Medical Centerbe, mielőtt az első mentő kiérkezett volna a helyszínre.

A veterán katona a barátnőjével nézte a koncertet a színpad széléről, mikor meghallotta a lövéseket. “Először fel sem fogtuk mi történik, az emberek sikoltoztak, aztán a lövések egyre hangosabbak lettek és tudtuk, hogy bármelyik percben eltalálhatnak minket is. A kerítéshez szaladtunk, segítettem néhány embernek átmászni, és én is kimenekültem. Olyan volt a helyszín, mint egy mini háborús övezet”- mesélte a férfi, aki aztán meglátott néhány furgont parkolni, ráadásul az egyikben a slusszkulcs is benne volt. “Nagyjából 20-30 embert vittem el összesen a kórházba, kétszer fordultam. Mindenütt vér volt, rengeteg sérültet láttam” – nyilatkozta a férfi, aki 17 éves kora óta szolgált a seregben és már Irakot is megjárta. Szerinte a katonai kiképzése nagyban hozzájárult a tetteihez, hiszen ott alapvetés, hogy ki kell menekíteni a társakat, akár a saját biztonsága árán is.

Winston egy percig sem tartotta magát hősnek, azt mondja, hogy egyszerűen csak azt tette, amiről azt gondolja, hogy jó. Azóta a kocsit és a kulcsokat visszaadta a tulajdonosnak, és reméli, hogy segített azokon az áldozatokon, akiket bevitt a kórházba.