Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ha ma jót tenne, tegye ezt!

Ha ma jót tenne, tegye ezt!

Már a nemzetközi kutyás világbajnokságot sem tudta befejezni az a belga juhászkutya, amelyiket évek óta a legképzettebb mentőkutyák között tartanak számon. A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat tagjának egy becsípődött ideg miatt kellett azonnal felfüggesztenie a versenyt és a lehető leggyorsabban műtőasztalra kerülnie.

A Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat csapata az elmúlt tizenegy évben számtalan természeti és emberi katasztrófánál segített már. Miután 2010-ben átszakadt az ajaki vörösiszap-tározó, a tragédia első estéjén kezdték keresni az eltűnt embereket, és ők találták meg a katasztrófa egyéves áldozatát. 2014-ben, amikor Dobogókőn beköszöntött a jégkorszak, nem kizárt, hogy csak miattuk jutott haza. De 2013-ban is a havas utakon rekedt embereknek segítettek, miközben a Belügyminisztérium SMS-sel próbálta kitemetni március 15-ét.

A mentőkutyát múlt héten műtötték meg, Symbának viszont egy speciális futópadra lenne szüksége, hogy minél gyorsabban visszanyerje az erejét és dolgozhasson. A részleteket, és azt, hogyan tudna segíteni a csapatnak itt találja.