Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

16 tonna édes és erős paprikaőrleményt vittek haza a külföldiek a reptéri duty free üzletből

16 tonna édes és erős paprikaőrleményt vittek haza a külföldiek a reptéri duty free üzletből

A Budapest Airport által üzemeltetett ferihegyi repülőtéren csak tavaly több mint 11 millió utas fordult meg, akiknek közel a fele volt induló utas, és sokan a duty free shopban költötték el az utolsó forintjaikat. Átlagosan óránként eladnak egy rúd Pick szalámit és néhány üveg Unicumot, de szépen fogynak a Szamos marcipánok is- derül ki a Heinemann Duty Free közleményéből, amitől azonnal el is képzeltem, hogy, a megfáradt angol legénybúcsús fiatalok hazafelé még helyrerakják a gyomrukat egy kis gyógynövényes Unicummal, miközben harapják hozzá a téliszalámit.

De az is kiderül, hogy a tavalyi év során 16 tonna édes és erős paprikaőrleményt hordtak ki az országból, míg a liba- és kacsamájból készült termékekből is 11 tonnát adnak el éves szinten. A szalámival hadonászó részeg angol fiatalok képét valamelyest árnyalja, hogy a közlemény szerint leginkább az orosz, finn és kínai utasok vásárolnak a britek mellett.