Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Újra szent a béke Hollandiával

Újra szent a béke Hollandiával

Lezárták a konfliktust a holland miniszterelnökkel, visszatérhet a magyar nagykövet Hollandiába – mondta Orbán Viktor miniszterelnök magyar újságíróknak pénteken Tallinnban, írja az MTI.

Az EU soros elnökségét betöltő Észtország fővárosában rendezik meg az uniós tagállamok állam-, illetve kormányfőinek csúcstalálkozóját, Orbán Viktor ott egyeztetett Mark Rutte holland miniszterelnökkel.

„Le is zártuk a két ország közötti konfliktust, kedveljük egymás tulajdonképpen, és egyetértünk nagyon sok kérdésben” – fogalmazott, hozzátéve: a Hollandiába akkreditált magyar nagykövet visszatérhet Hágába.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter augusztus 25-én jelentette be, hogy a holland nagykövet kijelentése miatt hazánk konzultációra, meghatározatlan időre hazarendeli hollandiai nagykövetét. Gajus Scheltema, a távozó holland nagykövet a 168 órának adott interjúban mondta azt, hogy a szélsőséges iszlamisták „ugyanolyan elv mentén kreálnak ellenséget, mint a magyar kormány”.