Ha ön szereti ezt a zenét, lehet, hogy pszichopata

Fontos kutatást végzett a New York Egyetem. Azt vizsgálták, van-e és ha igen, milyen összefüggés az embernek tetsző zene a pszichopata hajlam között.

Az Guardian által közölt eredményből az derül ki, hogy a Blackstreet No Diggity című számát és Eminem Lose Yourself-jét előszeretettel hallgatják pszichopaták, vagy azok, akik alacsonyan vannak a pszichopátiás spektrumon.

https://www.youtube.com/watch?v=3KL9mRus19o

https://www.youtube.com/watch?v=_Yhyp-_hX2s

A lap cikke szerint most 200 embert és velük együtt 260 dalt vizsgáltak, ám Kevin Dutton az Oxford egyetem pszichológusa egy ideje gyűjti az adatokat. Eddig 3 millió választ kapott arra a kérdéssorra, amiben a zenei ízlést és a pszichopátia kapcsolatát vizsgálja.

Arra jutott, hogy pszichopaták a rapet és a heavy metált szeretik leginkább, az újságok közül pedig a kedvencük a Financial Times.

A Webbeteg cikke szerint az ilyen ember általában magas pozíciót tölt be, a céljait mindig eléri, sikeres embernek nevezhető. Ha azonban jobban megvizsgáljuk, akkor kiderül, hogy mindez csak a látszat, és a jólszituáltság maszkja mögött egy teljesen más ember lakozik. Fontos ismérve, hogy nem érez megbánást, bűntudatot vagy lelkiismeret-furdalást a tettei miatt, sokszor elhárítja magáról a felelősséget mondván, az áldozata megérdemelte, amit kapott. Nem érez empátiát, nem tud együtt érezni másokkal, ezért gyakran tapintatlan, lenéző és érzéketlen más emberekkel szemben.