Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Elárvereztek Vilmos és Katalin esküvői tortájának egy szeletét

Elárvereztek Vilmos és Katalin esküvői tortájának egy szeletét

Vilmos herceg és Katalin hercegnő esküvői tortájának egy darabját 638 fontért (226 ezer forintért) árverezték el – közölte a londoni Chiswick aukciósház.Vilmos brit trónörökös és Katalin 2011. áprilisában házasodtak össze, a szerdán eladott szelet egy hatemeletes tortából származik.

A hatéves gyümölcstortadarab eladási árát előzetesen 800-1200 fontra becsülték. A Forbes üzleti magazin egy tudósítása szerint a hatemeletes esküvői torta egy szelete három évvel ezelőtt egy árverésen még 7500 dollárt (2 millió forintot) ért a nyertes licitálónak.

Egy másik történelmi jelentőségű tortaszelet, melyet II. Erzsébet királynő és Fülöp herceg 1947-es menyegzőjén szolgáltak fel, idén év elején 550 fontért cserélt gazdát. A most elárverezett szeletet arannyal díszített fémdobozban, papírba csomagolva kínálták eladásra, mellette Károly herceg és felesége, Kamilla üdvözlőkártyája. Nem tudni, kié volt a cukrászremek eladott szelete. A Chiswick közleménye szerint a torta darabjait szuvenírként ajándékozták az esküvő vendégeinek.