Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Internetes tévére mennek a szolnoki sportklubok

Internetes tévére mennek a szolnoki sportklubok

Bejelentették, hogy megalakul a szolnoki Olaj TV, ami nem lesz más, mint a kiemelt és sikeres szolnoki sportcsapatok – Szolnoki Olaj kosárcsapata, a Szolnoki Dózsa vízilabdacsapata és a Szolnoki MÁV futballcsapata – online tévéje. Az Olaj TV egy internetes televízió és egy honlap lesz egyben, amelyet az Olaj Televízió Zrt. működtet majd. A céget a helyi kosárlabdacsapatot működtető cég hozta létre ötmillió forintos alaptőkével.

„Mi elsősorban a focisták, a kosarasok és a vízilabdások életéből adunk híreket, azokat gyűjtjük össze egy hírportálon, na meg napi huszonnégy órában adunk szerkesztett műsorokat az Olaj TV-n. Aki akarja, az csak a focisták híreit nézi, meg a www.olajtv.hu oldalon, akik pedig ugyanitt a tévés adást akarják nézni, azt is megtehetik” – mondta az iszolnok.hu-nak Debreczeni László tapasztalt helyi tévés, az online tévé „összerakója”, a működtető cég ügyvezetője. Lesznek mérkőzések, amelyeket élőben adnak, lesznek, amelyeket felvételről, ezt az érdeklődés alapján döntik majd el.

A tévé nem sufnituning lesz, ugyanis Debreczani szavai szerint az országban párját ritkító technológiával fölszerelt közvetítőkocsijuk lesz, amely interneten azonnal továbbítja bárhonnan a kiváló minőségű adást.

A kifejezetten sikeres szolnoki sportklubok – ez elsősorban a kosárlabdára és a vízilabdára igaz – irányítójaként Nyerges Zsoltot, a Közgép volt tulajdonosát és vezetőjét, Simicska Lajos üzlettársát szokták említeni. A kosárlabdaklub elnöke valóban ő, de tulajdonosként nincs jelen a csapatot működtető cégben, míg a pólósoknál egy alapítványon keresztül vállalt szerepet, a futballcsapatnál pedig részben, egy kft.-n keresztül.

Az Olaj kosárlabdacsapata többszörös hazai bajnok lett Nyerges irányítása alatt, míg a vízilabdacsapat előbb a magyar bajnokságot, idén pedig a pólósok Bajnokok Ligáját is megnyerte.

Azonban egyértelmű, hogy az Olaj TV ötlete „mögött” is ő van. Debreczeni úgy nyilatkozott, hogy „nem is tudná palástolni, hogy mekkora örömmel mondott igent a három kiemelt szolnoki sportklub tulajdonosának, fő támogatójának, dr. Nyerges Zsoltnak, amikor a tévé megalapítására felkérte.”

Nyerges Zsolt a G-nap után sem lett kegyvesztett NER-ben. Sőt, egyfajta békülésnek is lehet nevezni, hogy tavaly az új szolnoki stadion avatásán együtt vett részt Orbán Viktorral. Néhány napja pedig díszpolgárrá avatták a fideszes vezetésű megyeszékhelyen. Pénteken pedig azt jelentették be, hogy a szolnoki kosárlabdacsapatnak ismét a Mol lesz a névadó szponzora.