Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Házi őrizetben marad és nyomkövetőt is kapott M. Richárd

Házi őrizetben marad és nyomkövetőt is kapott M. Richárd

Három hónapig még biztos, hogy házi őrizetben marad a Dózsa György úti halálos baleset gyanúsítottja. A Fővárosi Törvényszék hétfőn helybenhagyta az ügyészség indítványát és újabb három hónappal hosszabbította meg M. Richárd házi őrizetét és elrendelte, hogy a férfi nyomkövetőt viseljen, közölte szerdán a törvényszék.

„A bíróság egyetértett az ügyésszel abban, hogy a bűnismétlés veszélye – megnyugtatóan – csak technikai nyomkövető eszközzel küszöbölhető ki. Ez ugyanis megkönnyíti a gyanúsított mozgásának az ellenőrzését.”

A kecskeméti maffiaper volt vádlottja május 15-én legalább 135-140 km/órás sebességgel csapódott Mercedesével a Dózsa György úton egy balra kanyarodó Citroënnek. A balesetben egy 37 és egy 23 éves férfi meghalt, és többen – köztük Citroën vezetője – súlyosan megsérültek. A Mercedes sofőrjéről később kiderült, hogy a baleset idején nem volt jogosítványa, szervezetében pedig kokaint is kimutattak, igaz „az már nem befolyásolta cselekvőképességét.”

A rendőrség csaknem három hónappal a halálos baleset után, augusztus 21-én őrizetbe vette és kezdeményezte M. Richárd letartóztatását, de a bíróság a férfit házi őrizetbe helyezte. M. Richárdot halált okozó közúti baleset okozása vétségével és kábítószer fogyasztással elkövetett kábítószer birtoklás vétség elkövetésével is gyanúsítják.