Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Újabb fordulat az Aranykéz utcai merénylet ügyében

Újabb fordulat az Aranykéz utcai merénylet ügyében

Perújítási kérelmet nyújtott be Jozef Rohac és ügyvédje az Aranykéz utcai merénylet ügyében – tudta meg a HírTv Riasztás című műsora.

A négy halálos áldozatot és mintegy húsz sérültet követelő 1998-as Aranykéz utcai robbantás és Fenyő János médiavállalkozó meggyilkolása után 18 évvel a Fővárosi Ítélőtábla az egykor a szlovák titkosszolgálattal is együttműködő szlovák bérgyilkost, Josef Rohácot ítélte el mindkét ügyben.

Rohac az ítélet szerint mindkét bűntényt megbízásból követte el, a megbízót azonban csak az Aranykéz utcai robbantás ügyében sikerült megtalálni. A jogerős ítélet szerint Portik Tamás, a fővárosi éjszakai élet egyik, a ’90-es évek közepe óta meghatározó alakja volt az.

Szikinger István, Portik Tamás védője a múlt héten perújítási indítványt nyújtott be a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészségre. Ebben arra hivatkoztak, hogy Jozef Rohac a börtönben elmesélte Magyar Róbertnek, ki volt a valódi felbujtó. Az ügyészség néhány napja elutasította a kérelmet.

Most azonban úgy tűnik, újabb fordulat következik az ügyben. A Riasztás információi szerint ezúttal maga Jozef Rohac írta le, hogy beszélni akar és perújítási kérelmet nyújtott be ügyvédjével, Fülöp Tamással a Fővárosi Ítélőtáblához. Ez azért érdekes, mert a 90-es évek alvilágának rettegett bérgyilkosa, eddig kitartóan tagadta, hogy bármi köze lett volna a gyilkosságokhoz.

Az ügy részleteiről kedd este 21 órakor a HírTv Riasztás című műsora számol be.