Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Murray: a sikerért egy nőnek is annyit kell dolgoznia, mint egy férfinak

A brit Andy Murray játszik az amerikai Sam Querrey ellen a wimbledoni teniszbajnokság férfi egyesének negyeddöntőjében Wimbledonban 2017. július 12-én. (MTI/EPA/Will Oliver)

A volt világelső skót játékos, aki a női egyenjogúság egyik legnagyobb szószólója a sportágon belül, 2014-től két éven át női edző, Amelie Mauresmo irányításával készült fel a versenyekre. Az ugyancsak volt világelső francia ex-játékossal ebben az időszakban hét tornát nyert, kétszer pedig bejutott a döntőbe az Australian Openen. Murray úgy érzi, a közös munka miatt jobban megérti a női teniszezők problémáit.

“Az emberek sokszor alábecsülik annak a munkának a mennyiségét, amely ahhoz kell, hogy valaki éljátékossá váljon – idézte a játékost a BBC Magazine. – És ez a munka azonos, akár férfi vagy, akár nő.”

A háromszoros Grand Slam-győztes hozzátette: a konditeremben és a pályán töltött órák mellett ott az utazás, a meccsek és az ellenfelek elemzése, a csapattal való konzultáció, és természetesen a sok-sok lemondás. “Bárki, aki csak egy kicsi időt is eltölt a legjobb női játékosokkal, láthatja, hogy ugyanúgy lemondanak dolgokról, és ugyanolyan eltökéltek a siker érdekében, mint a körversenyen szereplő férfi teniszezők” – fogalmazott Murray.

A skót játékos azt mondta: azért dolgozott Mauresmóval, mert akkor ő volt a legjobb edző a számára, és nem azért, mert nő. A közös munka során azonban úgy látta, a tenisz berkein belül a trénerét nem kezelik ugyanúgy, mint a férfi edzőket. “Azóta elmondom a véleményemet a nők egyenjogúságáról, nem is tudnék belenézni a női éljátékosok szemébe, ha nem ezt tenném” – mondta Andy Murray. (via MTI)