Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Bújócskával kezdődött a felcsúti uniós megtekintés

Bújócskával kezdődött a felcsúti uniós megtekintés

Először reggel kilencre, aztán fél 11-re ígérték magukat, végül dél előtt percekkel szálltak fel a felcsúti kisvasútra az uniós képviselők.

Hatalmas médiaérdeklődés mellett az Európai Parlament Költségvetési Ellenőrzési Bizottságának (CONT) tagjai tekintették meg a néppárti Ingeborg Gräßle vezetésével több napos látogatásuk során a Vál-völgyi Kisvasutat.

https://youtu.be/vpTGpMajpr4

A kormány előzetesen jelezte, nem hajlandó fogadni a testületet és így nyilatkozott a vasutat működtető, Orbán Viktor alapította felcsúti focialapítvány is. Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter levélben is tiltakozott az ellenőrzés miatt. (A látogatás előzményeiről itt olvashatnak.) A delegációt az Együtt aktivistái egy molinóval fogadták ,amelyen az szerepelt: Orbán Viktor az európai adófizetők pénzének ellopásával a leggazdagabb magyar lett. A tolvaj Orbán, nem a magyar emberek.

Az eredeti tervek szerint vasút a megszokott módon üzemelt volna, tehát bárki utastársa lehetett volna az EP-képviselőknek, ehhez képest a kocsikra végül mások nem szállhattak fel.

Az uniós képviselőket elkísérte Deutsch Tamás is, aki maga is az EP tagja.

https://youtu.be/vg2kewFbfdE

A késés mellett még alapos bújócskába is torkollt a megtekintés, mert az is többször változott, hogy Felcsúton, vagy az alcsúti Arborétumnál szállnak-e fel a képviselők a vonatra. Végül Alcsúton indultak el, ott meg előtte beugrottak a szintén a felcsúti alapítvány tulajdonában lévő Sport Szállóba, hogy zárt körben felehetően egy kávét fogyasszanak el. És csak ezután ültek fel zötyögni a vasútra képviselők.