Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Újra lehet tudni, mit szívnak a budapestiek

Újra lehet tudni, mit szívnak a budapestiek

Múlt hét csütörtök óta újra hozzáférhetőek a budapesti levegőszennyezésre vonatkozó adatok – tudta meg a Zoom.hu a Pest Megyei Kormányhivatal szóvivőjétől.

Még a múlt héten írtuk meg, hogy augusztus 18-tól kezdve közel egy hónapig nem lehettek információink Budapest levegőjének minőségéről, mert az adatok – az informatika meghibásodása miatt – nem jutottak el az országos mérőhálózathoz. A meghibásodás okát levélben a Pest Megyei Kormányhivatal is megerősítette. Akkor azt írták, “jelenleg a rendszer tesztelése és az adatbázis telepítése történik. A hét második felében várhatóan a teljes helyreállítás befejeződik.”

Ma rákérdeztünk a Pest Megyei Kormányhivatalnál, hogyan állnak a helyreállítási munkákkal. Bazsó Zoltán szóvivőtől azt a választ kaptuk, hogy csütörtök óta minden rendben van, folyamatos az adatszolgáltatás.

„Ahogy azt már közzétette a Kormányhivatal a honlapján is, augusztus 18-án áramkimaradások történtek az Országos Légszennyezettségi Mérőhálózat (OLM) Pest Megyei Kormányhivatal által üzemeltetett alközpontjában. Ennek következtében informatikai probléma lépett fel, amely megakadályozta, hogy az országos mérőhálózathoz a mért adatok azonnal eljussanak. A szerverek szakcég általi szervizben történő helyreállítása és visszaszállítása után szükséges volt a szervereken a teljes rendszer újratelepítése és a kapcsolatok helyreállítása, valamint a szerverek leállása alatt is folyamatosan mért adatok visszatöltése.” – áll a kormányhivatal válaszában.