Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Óriási bombariadó-sorozat van Oroszországban

Moszkvában kilenc önkormányzati épületből több mint 600 embert evakuáltak a rendvédelmi szervek bombariadó miatt szeptember 18-án, hétfőn – írja az MTI a TASZSZ orosz állami hírügynökség rendvédelmi forrására hivatkozva. Ugyancsak hétfőn Csebokszáriban 12 épületet kellett kiüríteni. Vasárnap este 11 moszkvai bevásárlóközpontból mintegy 8 ezer embert menekítettek ki névtelen telefonhívások miatt. A TASZSZ úgy értesült, hogy hétvége folyamán Oroszország 14 régiójában mintegy 80 figyelmeztető hívás futott be, amelyek miatt üzletekből, repülőterekről, vasúti és buszpályaudvarokról 30 ezernyi embert evakuáltak.

Pokolgépet egyelőre sehol sem találtak. A feltételezett elkövetők kilétéről eddig nem hangzott el hivatalos bejelentés.

A hamis bombariadók sorozata szeptember 11-én kezdődött el Oroszországban. A legtöbb szándékosan félrevezető bejelentés szerdán érkezett, ekkor sajtóértesülések szerint egyedül a fővárosban 40-100 ezer embert menekítettek ki.

A médiában megszellőztetett feltételezések zöme szerint az Iszlám Állam terrorszervezet állhat az események mögött, több jelentés ugyanakkor arra mutatott rá, hogy a hívások nagy részét Ukrajnán keresztül bonyolították le.