Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Gulyás Márton pert nyert a Riposttal és az Origóval szemben

Gulyás Márton pert nyert a Riposttal és az Origóval szemben

Gulyás Márton június 16-án indított pert a Riposttal és az Origóval szemben, amiért a róla megjelenő cikkek sértették emberi méltóságát, magánélethez való jogát és képmáshoz való jogát. Gulyás ezeknek a jogsértéseknek a megállapítását kérte.

Nem jogerősen, első fokon a Riposttól 3,5 millió forintot, az Origótól 800 ezer forintot

állapított meg a bíróság Gulyásnak, mivel az ítélet szerint a lapok nem tartották tiszteletben az aktivista magánéletét.

Gulyás Márton aktivistatársával, Varga Gergővel együtt egy CEU melletti demonstráción vettek részt, majd a festékkel dobálták meg a Sándor-palotát. Ezért a bíróság összesen 500 óra közmunkára ítélte a két férfit. Gulyás Márton, a Közös Ország Mozgalom szervezője 15 millióra akarta beperelni a Ripostot és az Origót is, miután mindkét orgánum lehozta hírként, hogy szabadulása után feltűnt egy melegnek szóló oldal chatszobájában.

Gulyás állítása szerint a róla bemutatott fotó egyrészt nem valós idejű kép volt, másrészt nem is volt aktív aznap az oldalon. Gulyás az első tárgyalás napján azt is elmondta: a per valójában arról szól, hogy lehetséges-e egy közszereplőt vélt vagy valós cselekedetei, identitása alapján politikailag meghurcolni.