Megint megszökött egy rab

Megint megszökött egy rab

Munkavégzés közben engedély nélkül távozott egy elítélt a Szegedi Fegyház és Börtön nagyfai objektuma melletti park területéről csütörtök délelőtt – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága az MTI-vel. A 38 éves férfi csalás elkövetése miatt töltötte büntetését, a rendőrség megkezdte a felkutatását.

A Police.hu kiadta a szökött fogoly körözését, ami szerint Liptai József 173 centiméter magas, 80-90 kilogramm. Fejformája kerek, haja és szeme színe barna. A rendőrség kéri, hogy aki a férfit felismeri, tartózkodási helyével kapcsolatban információval rendelkezik, hívja a 112-es számot.

Két napja Győrben szökött meg egy rab, aki a börtönőrrel együtt a rabomobilra várt a bíróság udvarán. A férfi kibújt bilincséből és elfutott, a rabruháit szökés közben levette. A rendőrök kutyákkal üldözték, de azóta sem akadtak a nyomára.

Azután a szökés után a BvOP parancsnoka fegyelmi eljárás indított és azonnali hatállyal felfüggesztette az előállításban részt vevő alkalmazottat és a megyei BV-intézet biztonsági osztályvezetőjét.