Gulyás Mártonék beperelhetik a Fidesz alelnökét

Gulyás Mártonék beperelhetik a Fidesz alelnökét

Vágó Gábor, Schilling Árpád, Gulyás Márton

– ők azok, akik ősszel erőszakos cselekedetekkel próbálják megdönteni a magyar kormányt – legalábbis ezt nyilatkozta kedden Németh Szilárd a Nemzetbiztonsági bizottság ülése után. A Zoom.hu megkereste a bizottság elnökét, Molnár Zsoltot, hogy pontosan mi hangzott el a zárt ülésen.

MTI Fotó: Soós Lajos

„Valóban szó volt róluk az ülésen, mint aktivistákról, politizáló közszereplőkről. Tudjuk, hogy békés megmozdulásokon találkozhattunk a nevükkel. Vágó, Gulyás és Schilling nem az erőszakos cselekedeteiről híresek,

szó sincs arról, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelentenének.”

– nyilatkozta Molnár Zsolt.

Arra is kiváncsiak voltunk, vajon a három említett közszereplő mennyire érzi magát nemzetbiztonsági veszélynek, illetve, hogy mit gondolnak Németh Szilárd szavairól.

Gulyás Márton MTI Fotó: Mohai Balázs

„Ezekkel a kijelentésekkel elismerik, hogy nem folytatnak népbarát politikát, totálisan figyelmen kívül hagyják a társadalmat valóban érintő problémákat, mint például az igazságos választási rendszer. Ehelyett kamu süketelésbe menekülnek, és megpróbálják besározni az igazságos Magyarországért küzdőket. Ezt még Németh Szilárd is tudja. Romokban az oktatás, az egészségügy, bérfeszültség van, szegénység – ezeket mind el akarják rejteni, ezért hamis ellenségképet gyártanak.

Bármennyire is ezt gondolja a Fidesz, nem lesz képes az emberek fejébe verni, hogy erőszakos cselekedetekre készülünk. Ismernek minket, tudják, hogy mindig is békés akciókat folytattunk.

Sok frusztráció van a társadalomban, de az embereknek nem filmélményekre, mesékre van szükségük, hanem valós megoldásokra. Az biztos, hogy semmin nem fogunk változtatni Németh Szilárd szavai után.”

– nyilatkozta Gulyás Márton.

Vágó Gábor, a KELLESZ – Korrupció Ellenes Szövetség alapítója. Tüntetés a szabadságért, a média szabadságáért, az Együtt szervezésében, a Szabad sajtó úton. Fotó: Veres Viktor

Vágó Gábor nem nyilatkozott lapunknak, a volt LMP-s korábban a blogján fejtette ki a véleményét.

„Mi volt nekem a bűnöm, hogy felforgató lettem? Népszavazást indítottam, és ennyire berosáltak a korrupciós bűnök elévülési idejének a megnövelésétől? Tüntetést szerveztem Felcsútra, és felborítottam a főfalu békéjét? Felszólaltam különböző demonstrációkon, és mindenhol azt hirdettem, hogy szervezetten kell leváltani a kormányt, de ne a düh és a harag vezényeljen?

Nem tudom mikor rúgtam el náluk a pöttyöst, de büszke vagyok rá.”

A harmadik érintett, Schilling Árpád is értetlenül áll a történtek előtt.

Schilling Árpád Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

“Egészen hátborzongató, hogy egy nemzetbiztonsági ülésen felvetődik a nevem. Rendkívül veszélyesnek érzem, ráadásul nem tudhatjuk meg, pontosan mivel is vádolnak minket. Abban az országban, ahol állandóan kerítésszaggató terroristákkal riogatnak minket, tényleg ezt kell kommunikálni?

Annyi biztos, hogy én nem fogok visszavenni, ugyanúgy dolgozom, mint eddig. Minden más azt jelentené, hogy megijedtem Németh Szilárdtól, pedig erről szó sincs! Nem félek! A két gyermekem legyen biztonságban…

De megtippelni sem tudom, ezek után meddig képesek elmenni, elvégre összemostak minket a terroristákkal. Mindenképpen össze kell zárnunk és szolidárisnak kell lennünk egymással. Gulyás Mártonnal és Vágó Gáborral valóban egyeztetünk, hogy milyen lehetőségeink vannak, mi véd minket egyáltalán. Természetesen megvizsgáljuk a pereskedés lehetőségét is, pár nap, és eldől, mire jutottunk.”

– nyilatkozta lapunknak a Krétakör Színház alapítója.

Azt viszont már tudni, hogy az LMP mit tervez. A párt ma kiadott közleménye szerint Szél Bernadett társelnök feljelentést kezdeményez Németh Szilárd ellen. A párt miniszterelnök-jelöltje szerint a Fidesz alelnöke kimerítette a Büntető törvénykönyv 265. § tényállását, miszerint, aki minősített adatot jogosulatlan személy részére hozzáférhetővé tesz, büntetőjogi visszaélést követ el. Szél szerint Németh kijelentései sértik az érintettek becsületét és jó hírnevét, ezért a személyiségi jogok érvényesítésében felajánlja a pártja segítségét.