A paksi bővítés emberei már 2015-ben milliókért utazgathattak

A paksi bővítés emberei már 2015-ben milliókért utazgathattak

A paksi bővítésért felelős MVM Paks II. Zrt. 2014 végén 54 millió forint (plusz áfa) összegben utaztatási keretszerződést kötött az Ibusz Utazási Irodák Kft-vel, derül ki a Közérdekvédelmi Központ által nyilvánosságra hozott dokumentumokból.

Az utazásszervezés keretében az Ibusznak a repülőjegyek (és vonat-, hajó-, busz-, kompjegyek) beszerzésétől kezdve a szálláshelyfoglaláson át az autóbérléseken keresztül a konferenciaregisztrációkig mindenféle feladatot el kellett látnia.

Nyolcmilliárdos állami keretszerződés

2015-től már a Paks II. Zrt. is igénybe vehette a központosított közbeszerzés keretében megkötött utazásszervezési szolgáltatást (a központosított közbeszerzési rendszerben gyakorlatilag a teljes államapparátus benne van). A megbízott vállalkozások:

  • Ibusz Utazási Irodák Kft,
  • Weco-Travel Kft,
  • OTP Travel Kft.

A megbízás négy évre szól, vagyis ennyi idő alatt az állami intézmények (köztük a Paks II.) 8,4 milliárd forint értékben rendelhet tőlük utazásszervezést (a keretet nem muszáj kimeríteni).

Több száz szerződést hoztak nyilvánosságra

A Közérdekvédelmi Központ letölthető formában elérhetővé tette a paksi bővítés (vagyis az MVM Paks II. Zrt.) 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban kötött szolgáltatási és beszerzési szerződéseit. A dokumentumok annak az adatkérésnek az eredményei, amit Jávor Benedek, a Párbeszéd EP-képviselője és a Közérdekvédelmi Központ alapítója indított még 2014-ben.

A szerződések itt elérhetők.