Szerdán már nem lesz eső

Szerdán már nem lesz eső

Kedden napközben többnyire erősen felhős volt az ég, és még mindig több helyen valószínű eső, zápor. Éjszaka északnyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, reggelig még délen és keleten eshet az eső, záporeső.

Szerdán már országszerte több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű, délután, estefelé északon lehet helyenként több a felhő. A kezdetben erős, néhol viharos északnyugati szél éjszaka mérséklődik. Szerdán délután a Dunántúl északi felén és az Északi-középhegység térségében megerősödik a délnyugati szél. Hajnalban a szélvédett délnyugati és északkeleti területeken pára- és ködfoltok képződnek.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 13 fok között valószínű.

A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán 19 és 24 fok között várható.

Hazánktól eltérően az Európa középső területei felett észak-dél irányban hosszan elnyúló frontrendszer keleti felén még nyárias az idő. Ukrajnától az Égei-tengerig húzódó sávban a legtöbb helyen 30, helyenként 35 fok fölé melegedett a levegő. Tartja magát a nyár a Pireneusi-félsziget déli felén is, a maximum-hőmérséklet pedig Dél-Spanyolországban eléri a 37, 38 fokot. Ugyanakkor a kontinens nyugati és északi területein (Oroszországban, a Skandináv-félszigeten, a Lengyel-alföldön, az Alpok és a Kárpátok vidékén, a Balkán-félsziget nyugati felén, illetve Nyugat-Európában) jóval barátságtalanabb az idő.

 

(MTI)