Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Korábban a hurrikánnal gúnyolódott, most az ő háza is elpusztult

Korábban a hurrikánnal gúnyolódott, most az ő háza is elpusztult

Milo Yiannopoulos, a Trump-párti Breitbart nevű hírportál egykori szerkesztője az Irma hurrikán pusztításain gunyolódott, azonban nemrég számolt be arról, hogy a Miami házát is elpusztította a hurrikán – írja az Independent.

A múlt héten, amikor a vihar a Karib-térségben is tombolt, Yiannopoulos a Facebookon azt írta ki, hogy

pozitívum az Irmáról szóló hírekben, hogy Richard Branson Necker-szigetét is elpusztította.

Majd azt is írta, hogy az Irma bejezi majd a Karib-térségben azt, amit Hillary Clinton elkezdett. Itt Clinton alapítványára utalt, amit az elnökválasztási kampányban a jobboldalon is megvádoltak azzal, hogy a 2010 haiti földrengés után nem tudott elszámolni a katasztrófa munkálatokra szánt pénzekkel. Az akkori természetikatasztrófa több mint 250 ezer halálos áldozatot követelt.

Forrás: MTI/EPA/Jason Szenes

A folyamatos provokációi miatt hírhedté vált Yiannopoulos meleg bevándorlóként felszólal a melegjogok és a bevándorlás ellen, és az internetes megmondások, trollkodások egyik legfelkapottabb jelensége lett az amerikai új jobboldal, az úgynevezett alt-right mozgalomban. Az első számú provokátornak azonban sikerült a jobboldal számára is vállalhatatlanná válnia: egy beszélgetésben gyakorlatilag felmentette a kiskorúakkal szexuális kapcsolatra lépő férfiakat. A neten keringő felvétel miatt Yiannaopoulos hiába beszélt félreértésről, és kért bocsánatot, végül elküldték a Breitbarttól és a beharangozott botrány könyvét visszamondták. Később azonban máshol megjelentették.