Kibújt a bilincsből és megszökött egy rab Győrben

Kibújt a bilincsből és megszökött egy rab Győrben

http://24.hu/belfold/2017/09/12/megszokott-egy-rab-atszallitas-kozben-gyorben/

Kedd délelőtt megszökött a Győr-Moson-Sopron Megyei Büntetés-végrehajtási Intézet egyik fogvatartottja a Győri Járásbíróságra történő előállítása közben – közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága.

A Zoom.hu információja szerint

a 33 éves férfi több bűncselekmény miatt is elítélték, többek között lopás és testi sértés bűntette miatt töltötte jogerős ítéletét.

A büntetés-végrehajtási intézet és a rendőrség azonnal megkezdte a férfi felkutatását, akit Zvezdovics Krisztiánnak hívnak, és a Győri Rendőrkapitányság fogolyszökés bűntett elkövetésének gyanúja miatt is eljárást is indított ellene.

Az elmúlt öt évben Magyarországon 12 fogvatartott szökött meg. Többségük a büntetés-végrehajtás munkáltatási programjának keretében külső helyszínen dolgozott, amikor engedély nélkül távozott.

A Büntetés-végrehajtási Intézet Országos Parancsnoksága a keddi eset miatt belső vizsgálatot indított.

 

Kihúzta a kezét a bilincsből

Közben a Győri Törvényszék közleményt adott ki, amiben azt írják, hogy

„a bíróság jelenlegi információi szerint az erőszakos bűncselekmények miatt már jogerős büntetését töltő elítéltet a mai napon tanúként hallgatta ki a bíróság személyi szabadság megsértése miatt indult büntetőeljárásban. A tárgyalást követően az elítélt a bíróság udvarán várakozott az őt kísérő börtönőrrel a rabszállító autóra.
Ekkor az őr mellett vezetőszáron és bilincsben várakozó, 30 év körüli férfi a bilincsből mindkét kezét kihúzta, majd az éppen lezáródó sorompó alatt elszaladt az épület udvaráról.”

A Kisalföld azt írja, hogy

a tárgyalás után az épület udvarán a férfire vigyázó börtönőr dohányzott, valószínűleg egy pillanatra nem figyelt oda, a fogvatartott pedig egyelőre tisztázatlan módon kihúzta kezét a bilincsből. Ezután az őr már csak azt látta, hogy a vezetőszár szabadon lóg, a férfi pedig fut a sorompós autókijárat felé.

A lap szerint egyre többen gyülekeznek a közeli erdőnél, csapatostul, szisztematikusan fogják keresni a megszökött rabot.