Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Majdnem négyezren buktak meg az idei érettségin

Majdnem négyezren buktak meg az idei érettségin

Egy képviselői kérdésre adott válaszból derült ki, hogy 3921 vizsgázót buktattak meg az idei érettségi vizsgán az Oktatási Hivatal adatai szerint. Az országban egyébként összesen 71 ezren futottak neki az érettséginek.

Bangóné Borbély Ildikó szocialista képviselő tett fel írásbeli kérdést az idei érettségi vizsgák eredményéről Balog Zoltán emberi erőforrások miniszterének, amire végül Rétvári Bence válaszolt. A parlamenti államtitkár válaszából kiderült, hogy 67015-en szereztek az idei évben érettségi bizonyítványt, míg 3921 vizsgázónak ez nem sikerült. Arányaiban ez 5,5 százalékos lemorzsolódást jelent.

Az irományból az is kiderült, tovább csökkent a sikertelen érettségik aránya, tavaly 6,3%, tavalyelőtt, pedig 7,4% vizsgázó bukott meg. A csatolt táblázatok szerint 2017-ben a legtöbben Budapesten hasaltak el, összesen 1117-en, míg Vas megyében csak 40-en. A főváros után Pest megyében a legmagasabb a sikertelenül vizsgázók száma, itt 334-en buktak meg, utána jön Hajdú-Bihar 245-el, szorosan mögötte Borsod-Abaúj-Zemplén megye 244-el. Az eminens megyék közé tartozik Tolna és Zala megye, 53, illetve 54 fővel.