Az oroszok már a zeneipart is kamuhírekkel bombázzák

Az oroszok már a zeneipart is kamuhírekkel bombázzák

Azt már igazán megszokhattuk, hogy az oroszok kétes hihetőségű hírekkel szemetelik tele az internetet, de azon tényleg őszintén meglepődtünk, hogy még egy olyan ártatlan dologban is képesek félrevezetni minket, mint a popzene. Márpedig ez történt, mivel Oroszország történetének legnépszerűbb zenekara, a t.A.T.u. mindössze három évig tartó létezésével olyan kitörölhetetlen nyomokat hagyott a helyi néplélekben, hogy azóta is a visszatérésükről álmodoznak.

A YouTube tele van olyan t.A.T.u.-dalokkal, amik valójában nem is t.A.T.u.-dalok, de mivel igazából nincs élő ember, aki felismerné Julija Volkova vagy Jelena Katyina hangját, a rajongók komoly része pedig az orosz szövegeket és a cirill betűket sem tudja értelmezni, ezért simán hihető lehet. Legutóbb pár napja került fel a t.A.T.u. Official csatornára egy Follow Me című dal, amivel elsősorban az a baj, hogy nem a lánycsapat dala. Másodsorban is van vele probléma, a csatorna minden hivatalos hangnem ellenére valójában egyáltalán nem a t.A.T.u. hivatalos csatornája, hanem egy rajongóé, aki szeretné, ha kedvenc zenekara összeállna a 2018-as orosz foci-vb megnyitójára.

https://www.youtube.com/watch?v=v8J3Thjq_jw

Mivel a hangzatos álhírek sok kattintást hoznak, az Onlytrends.info nevű orosz oldalra két nyelven is úgy került már át ez a kezdeményezés, hogy a lányduó kiadott egy új dalt, és szeretnének fellépni az ominózus megnyitón 2018-ban. A beillesztett videó már nem ugyanaz, mint a lelkesedésből kicsit ferdítő rajongóé, viszont pontosan ugyanakkora hazugság az egész.

Az orosz lánycsapat karrierjétől persze eddig sem álltak túl messze az egyszerű hazugságok, hiszen az egész karrierjük arra az óriási kamura épült, hogy ők leszbikusok és szerelmesek egymásba. A zenekar feloszlása után pár évvel vallották be, amit akkorra már mindenki tudott: egy okos menedzser rakta össze az egész koncepciót, és ők

valójában mindketten a férfiakhoz vonzódnak.

Persze utólag már megmagyarázták, hogy ez nem az, aminek tűnik: “A második lemezünknél hazugsággal gyanúsítottak minket, és azt érezték, elárultunk mindenkit. Ez viszont nem igaz! Mi mindig azt üzentük, hogy a szerelemnek semmi nem jelenthet határt” – adták ki egy 2007-es közleményükben, és erősítvén a téma iránti elhivatottságukat, aktív résztvevői voltak az akkor még létező moszkvai Pride-nak.

https://www.youtube.com/watch?v=8mGBaXPlri8

A kamuleszbikusságról szóló hírek nem tépázták meg a népszerűségüket, és mindketten azóta is feltűnnek a nehezen felejtő orosz bulvársajtóban, külön-külön is készültek róluk közepesen erotikus képek a Maxim magazinnak. A még mindig csak 31 éves Julija Volkova már kétgyerekes anya, tervezett cipőkollekciót, tavasszal pedig bejelentette, hogy leküzdötte rákbetegségét, ami viszont károkat okozott az énekhangjában. Ez nem akadályozta meg szólókarrierje folytatásában, idén júliusban jelentette még például azt a dalát, amit sokan most épp t.A.T.u.-számnak gondolnak. Jellemző módon a saját neve alatt úgy 24 ezer hallgatóval kevesebbet gyűjtott Youtube-on, mint zenekaráéval.

https://www.youtube.com/watch?v=JmykCudffjI

Lena Katyina sem hagyta abba az éneklést, 2011-ben például az ő dalának adta az orosz MTV az év videója címet, közben szült egy gyereket, mellesleg színészkedni is elkezdett.

Akárhány ember is szeretné, elég kicsi a valószínűsége, hogy összeáll a t.A.T.u. Korábban már léptek fel egy-egy dallal tévében, de Oroszország nagyon nem abba az irányba halad, hogy bevállaljanak egy olyan duót Vlagyimir Putyin kiemelt fontosságú világrendezvényére. Az egy dolog, hogy már létezik ott törvény, ami szerint a homoszexualitást tilos népszerűsíteni, de Moszkva 2012-ben laza száz évre betiltotta azt a Pride-ot is, amit ez a két nő korábban még nagyon markánsan támogatott.

(forrás: OK, Mirror)