Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Már biztos, hogy a Netflix bukja a Disney-filmeket

A Disney úgy döntött, hogy erőből száll be az online filmek és sorozatok világába, vagyis saját szolgáltatást indít, kivonja a filmjeit a Netflixről, és bízik abban, hogy van annyira erős saját filmparkja, hogy az majd eltartja a szolgáltatást.

Eddig annyit lehetett tudni a dologról, hogy a Disney talán nem újítja meg a Netflixszel kötött megállapodásait, amik legkésőbb 2019-ben járnak le, mostanra az is biztos lett, hogy eddigre indítja el a cég a saját hasonló applikációját.

A kezdés erős lesz, összesen 500 filmmel és Disney-csatornás sorozatepizóddal indulnak, itt lesznek majd online elérhetőek a Marvel-filmek, a Csillagok háborújához kötődő tartalmak, és természetesen egy rakás Disney-klasszikus.

Ráadásul a cég két fronton támad a streamingvilágra. A Disney többségi tulajdonában van az ESPN sportcsatorna is, és azzal is az a tervük, hogy 2019-ben megjelennek online, az első évre az a tervük, hogy tízezer élő sporteseményt közvetítenek online, többek között az NHL, a Major League Baseball, a profi tenisz mérkőzéseit, valamint egy rakás egyetemi sporteseményt.

A Disney elég alaposan kigondolta a tervet, a kifejezetten sportműsorok streamelésére létrehozott BAMTech nevű cégben vásárolt augusztusban 1 milliárd dollárért 33 százalék részesedést, ez a cég, amit egyébként a Major League Baseball hívott korábban életre, fogja majd a Disney online közvetítéses technikai hátterét kidolgozni.

(via The Hollywood Reporter)