Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ezeket a kütyüket várhatjuk az ősszel

Ezeket a kütyüket várhatjuk az ősszel

Minden év szeptemberében a világ legnagyobb techcégei Berlinben mutatják be az új termékeiket, illetve mesélnek arról, hogy merre halad szerintük a világ. A Huawei új telefon helyett egy új chipet mutatott be. Azok a készülékek, amikbe majd Kirin 970 kerül, támogatják a valós idejű képfelismerést, a hangalapú interakciót, valamint a fotózásban is segítenek. Gyorsak és nem használnak sok energiát. Októberben érkezik a Mate 10, ott majd kiderül, hogy egészen pontosan milyen funkciókat tud megtámogatni az új chip. (Fotó: Huawei)

A Samsung természetesen elvitte Berlinbe is, a nem is olyan régen bemutatott Note 8-at, a cég legújabb zászlóshajóját. Az ígéretek szerint a készülék annyira gyors és erős, hogy akár kivált egy laptopot is. Mondjuk az ára is hasonló lesz, ugyanis kártyafüggetlenül 335 ezer forintba fog kerülni. (Fotó: Telenor)

Két hátsó kamerát kapott a Note 8. Képes a kétszeres optikai zoomra, beépített képstabilizátorral küzd az elmosódás ellen, élő fókusszal lehet változtatni az élességet, illetve a nagyobb fényerejű objektívnek és képérzékelőnek köszönhetően az esti képek is részletgazdagabbak lesznek. Ha valaki kedvet kapott hozzá, akkor az előrendelés már megindult. Azért is érdemes előrendelni, mert hozzácsapnak egy Dex dokkolót, és akkor már csak egy egér, monitor és billentyűzet kell, hogy valóban kiváltson egy otthoni számítógépet. (Fotó: Telenor)

De a Samsung bemutatta Berlinben a Gear kiegészítők legújabb darabjait is. Ez például a Gear Sport okosóra, ami egyszerre okosóra és aktivitásmérő. Mivel vízálló, így az úszást is lehet vele mérni. 1,2 hüvelyk átmérőjű Super AMOLED kijelzőt kapott és nem csak a sportról, vagy a táplálkozásról tud információkat adni, hanem az emailekről, értesítésekről és persze a hívásokról is. Az ára 100 ezer forint körül lesz. Fotó: Samsung

Ez pedig a sportosabb verzió, a Samsung Gear Fit2 Pro, ami szintén vízálló, vagyis úszni is lehet benne, de ez is képes a valós idejű pontos szívritmusmérésre, illetve felismer olyan mozgásokat is, mint mondjuk a tánc vagy a kosárlabda. GPS funkciójával pedig pontosan nyomon lehet követni merre futott vagy biciklizett. Az előrendeléses ára 200 dollár, vagyis 50 ezer forint körül van. (Fotó: Samsung)

Vízálló okosórát a Fitbit is bemutatott, ez a cég első okosórája, hiszen eddig az aktivitásmérők piacán utaztak. Az Ionic azért marad a hagyományoknál, a sportoláshoz kiváló óra leginkább az aktív életmódot támogató funkciókban nagy. Szívritmus-követés, relatív SpO2 szenzorral (véroxigénszintmérő), GPS is része a 110 ezer forint körül megvásárolható vízálló órának. (Fotó: Fitbit)

Az Asus Windows Mixed Reality szemüveggel készült, a headset könnyű, de mégis 3K felbontást ígér. Csak két kontroller tartozik hozzá, a külvilág képét adó kamerát is a sisakon helyezték el, ezáltal az eddigieknél kényelmesebb termékkel sikerült előrukkolniuk. Az elsődleges információk szerint az ára 450 dollár, vagyis 115 ezer forint körül lesz. (Fotó: Asus)

De aki még nem nyitott arra, hogy elvesszen a virtuális világban, vagy telefont használjon laptop helyett is, annak itt az Asus Zenbook 3 Deluxe verziója (Fotó: Asus)

A Lenovo Yoga 920 a Yoga család egyik új darabja. Ahogyan az elődjeit, ezt is ki lehet hajtani úgy, hogy az a legkényelmesebb legyen, akár filmnézésről, akár munkáról van szó. Vékony lett, könnyű, 4K a képernyő felbontása, és a Lenovo Active Pen 2 pedig az ígéretek szerint olyan írásérzetet biztosít, mintha papírra írna. Ez nem csak azoknak jó, akik szeretnek papíron jegyzetelni vagy firkálgatni, de a kreativitást is sokkal egyszerűbben ki lehet élni rajta. (Fotó: Lenovo)

Az LG a V30 telefonját jelentette be, szintén két kamerát kapott a készülék. Csúcskészülékről van szó, ami OLED Full Vision kijelzőt kapott, vagyis itt már bőven bosszankodhat, hogy egy ilyen telefonnal miért csak DVD minőséget tud adni a korlátlan internet előfizetése, hiszen a készülék képe jobb, mint a legtöbb ember otthoni televíziója. Filmminőségű videókat készt, és a kamerája F1,6 rekesznyilású. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy több fényt enged be, élénkebb képeket készít és a rosszul megvilágított helyeken is jobb képeket lehet vele készíteni. A másik pedig egy széles látószögű kamera, a kettő együtt dolgozik, hogy minél jobb képek készüljenek. Az első értesülések szerint a V30 700 dollár, azaz 180 ezer forint körül lesz. Rossz hír azonban, hogy első körben Magyarországra nem vezették be a készüléket. (Fotó: LG)

De az LG menő projektort is bemutatott. A Beam családból a képen is látható ProBeam lézerprojektor Full HD kép vetítésére képes. Ultrarövid vetítési távolságú (ezt jelenti a pontos megnevezésében az UST), ami azt jelenti, hogy nincs szükség bonyolult telepítésre, kábelkötegekre és nagy távolságra a fal és a vetítővászon között. 12 centiméter távolságból képes 100 colos, azaz mintegy 2,5 méteres átlójú képet vetíteni és ehhez állványra sincs szükség. 20 ezer óra üzemidőt ígér, és azt, hogy nem kell teljes sötétség, hogy élvezhető legyen a kép. Az ára 1800 dollár, azaz 460 ezer forint körül lesz. Bemutattak egy mini verziót is, amiben beépített 9000 mAh akkumulátorával 4 órányi filmet lehet kivetíteni HD minőségben, ráadásul bluetooth hangszóróra is csatlakoztatható, hogy a hangminőség is megfelelő legyen, ennek az ára 130 ezer forint körül lesz. (Fotó: LG)

A Sony is bemutatott néhány új készüléket, ez itt az XZ1 Compact verziója. Nem irigyeljük azokat, akik próbálják nyomon követni, hogyan jönnek egymás után a Sony telefonok nevei, ezen felül még van XZ és XA1 Plus is. Mindenesetre szeptemberben indul rájuk Magyarországon az előrendelés, a kompakt verziónak azok örülhetnek nagyon, akiknek elege van a nagy kijelzőjű telefonokból. (Fotó: Telenor)

3D tárgyakat tud szkennelni, 19 megapixeles képek és 960 fps-es lassított felvételt is tud, és már eleve Android Oreo operációs rendszer fut rajta. A Compact ára 170 ezer forint körül alakul szolgáltatófüggetlen verzióban. (Fotó: Telenor)

A Motorola legújabb készüléke, a negyedik generációs Moto X is két kamerát kapott, széles látószög, dual fókusz mellett még az arclapi kamerája 16 megapixeles és ott is használható a profi mód, vagyis minden beállítást manuálisan módosíthatunk. Olyan szórakoztató funkciók, mint például a képekhez csapható kiterjesztett valóságos kiegészítők, vagy a beépített Amazon Alexa asszisztens mellett AMOLED kijelző, és 3000 mAh akkumulátor van benne. Valamikor szeptemberben lesz elérhető a világban, az ára pedig 140 ezer forint körül lesz az elsődleges információk szerint. (Fotó: Motorola)

Semmi meglepő nincs már abban, hogy az Alcatel új telefonja is dual kamerával lett felvértezve. Az A7 XL 6 colos Full HD kijelzőt kapott, az egyik kamera 12, a másik 2 megapixel, ami nem túl sok, de arra elég, hogy utólag is tudjon változtatni a fókuszon, a 4000 mAh akkumulátor pedig attól véd, hogy a telefon egy nap alatt lemerüljön. Az A7 szintén ekkora akkumulátorral érkezik, viszont a mérete 5,5 hüvelykes, vagyis energiafelhasználás szempontjából hatékonyabb lehet, mint a nagytestvére. A 70 ezer forintos A7 mellé novemberben érkezik a nagyobb verzió, az 85 ezer forint körüli áron lesz elérhető. (Fotó: Alcatel)

És hogy mennyire reneszánszát élik a bakelit lemezek, azt mi sem bizonyítja jobban, hogy a Technics bejelentette, hogy megújítja az 1975-ben bemutatott Technics SP10-MK2 és az 1981-es SP-10MK3 lemezjátszók vonalát. Ezt még karácsonyra nem tudja beszerezni audiofil szeretteinek, de jövő nyáron már elérhető lesz. (Fotó: Technics)