Herbálozott a borsodnádasdi lány gyilkosa

Herbálozott a borsodnádasdi lány gyilkosa

Indítványozta az ügyészség a borsodnádasdi emberölés gyanúsítottjának előzetes letartóztatását a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt. A legszigorúbb kényszerintézkedés elrendeléséről csütörtök délelőtt dönt a bíróság – tudta meg a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség szóvivőjétől szerdán a 24.hu.

Az is kiderült, hogy a gyanúsított azt mondta, a cselekmény napján

nagyobb mennyiségű alkoholt fogyasztott és több “herbás” cigarettát elszívott.

Martossy György főügyészhelyettes arról is beszámolt a portálnak, hogy “alapesetes emberölés” miatt folyik eljárás, nem merült fel minősítő körülményre adat.

Egy aknában találták meg

Csenge szombaton délután az Alsó-tóhoz ment a barátaival szalonnát sütögetni, édesanyja csak este 10-ig engedte el, de a kamasz nem ért haza. A Zoom.hu-nak hétfőn egy helyi nő azt mondta, hogy este fél 8 – 8 óra körül még látták a lányt az egyik a barátnőjével. A család már éjjel keresni kezdte Csengét, vasárnap délután pedig a putnoki rendőrségen is bejelentették az eltűnését. Holttestét nem sokkal éjfél előtt a Petőfi téri templom melletti aknában találták meg a rendőrök és a polgárőrök.

A rendőrök a gyilkossággal egy 20 éves borsodnádasdi férfit gyanúsítanak, aki hétfőn beismerő vallomást tett. A nyomozás eddigi adatai szerint a fiatalok szeptember 2-án Borsodnádasd egyik erdős területén találkoztak, de a lány később öntudatlan állapotba került, – a férfi pedig azt hihette –, hogy meghalt, ezért a testet egy vízzel teli aknába eresztette.