Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Fidesz-közeli vállalkozó adhat bohócokat és DJ-ket Lázáréknak

Fidesz-közeli vállalkozó adhat bohócokat és DJ-ket Lázáréknak

A New 4 Szolgáltató Kft. nyerte a Miniszterelnökség rendezvényszervezésre kiírt 230 millió forintos közbeszerzését – derül ki a Közbeszerzési Adatbázisból. A cég mögött azt a Kárpáti Péter Györgyöt találjuk, akit Lázár János köreihez sorolnak, de Tiborcz István üzlettársával, Hamar Endrével is van egy közös cége. Tavaly már nyert egy hasonló témájú közbeszerzést a Miniszterelnökségtől, de az még csak 18 milliót „ért”.

A Zoom.hu korábban már beszámolt a Miniszterelnökség rendezvényszervezésre kiírt tenderéről. A 230 milliós keretösszegből a New 4 Szolgáltató Kft-nek maximum 150 eseményt kell rendeznie idén szeptembertől a jövő év végéig. A Miniszterelnökség tájékoztatása szerint, a New 4 nyújtotta be a legjobb ár-érték arányú érvényes ajánlatot, ezzel nyerte el a munkát.

A feladatok listája rendkívül bő lére volt eresztve a közbeszerzés kiírásában, a rendezvények között akár 5000 fő feletti, szabadtéri eseményre is sor kerülhet. A cégnek kell biztosítani a teljes körű lebonyolítást, ebbe beletartozik a technika biztosítása, a promóció, a tolmács, catering akár 400 fő részére, de szükség esetén elő kell kapnia egy bohócot vagy egy DJ-t is.

Azt még mindig nem tudni, hogy konkrétan milyen rendezvényeket terveznek, ezt a Miniszterelnökség azzal magyarázta, hogy egy keretszerződésről beszélünk, így a rendezvények pontos időpontját és tartalmát az egyedi megrendelések fogják tartalmazni.

Tavaly még kevesebb jutott bohócokra és DJ-kre

2016-ban egyébként már nyert egy hasonló közbeszerzést a New 4, a leírás kísértetiesen hasonlít a jelenlegire: akkor is rendezvényszervezésre kerestek céget és szintén hasonló szolgáltatásokat kellett tudni a nyertesnek nyújtania, a bohóc és a DJ esetleges „beszerzése” is feltétel volt. A 444.hu szerint, akkor csupán szerény 18 millióról szólt a szerződés, most csaknem tizenháromszorosára emelték a keretösszeget.

A cégadatok szerint a New 4 Szolgáltató Kft. Kárpáti Péter Györgyé, aki még Lázár János hódmezővásárhelyi polgármestersége idején egy másik cégével, az Ész-Ker Kft.-vel nyert a városban egy 129 milliós közbeszerzési és energetikai tanácsadói szolgáltatásról szóló tendert. Azóta a cégeinek felvirradt a szerencséje, az Átlátszó cikke szerint, a 420 milliárd forintos építőipari tenderhez kapcsolódó tanácsadást nyerte tavaly a KFF-2016 Konzorcium a Nemzeti Fejlesztési Programiroda által kiírt 5 milliárd forintos közbeszerzésen, aminek tagja az Ész-Ker is.

2016 egy igen sikeres éve volt Kárpátinak, a fentieken túl Tiborcz István üzlettársaként ismertté vált Hamar Endrével közös cége, a Eupro Projektmenedzsment Kft. is dobott egy nagyot, amikor egy 240 milliós tanácsadói munkát nyertek el, a KOM – Központi Okos Mérés Zrt.-től, ami az állami Mavir leánycége.