Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

E-mailt küldött a Belügyminisztériumnak a Teréz körúti robbantó

E-mailt küldött a Belügyminisztériumnak a Teréz körúti robbantó

Iratismertetéssel zárja le szeptember 11-én a Teréz körúti robbantásról szóló nyomozását a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) – írja a Magyar Idők. A lapnak az ügy gyanúsítottjának, P. Lászlónak az ügyvédje elmondta: a merényletet követő napon védence e-mailt küldött a Belügyminisztériumnak, amiben részletesen leírta, milyen pokolgépet használt a robbantásnál.

A 23 éves férfi egy másik üzenetet is, amiben már azzal zsarolta meg a tárcát, hogy további robbantásokat követ el, ha nem kap egymillió eurót,

ezt azonban az ügyvédje szerint nem küldte el.

A KNYF azzal vádolja P.-t, hogy 2016. szeptember 24-én házi készítésű bombát robbantott a Teréz körúton, olyat, amelynek ereje alkalmas volt arra, hogy végezzen a detonáció három méteres közelében tartózkodókkal. A merényletben végül két rendőr súlyosan megsérült.

A főügyészség szerint a férfi meg akarta szerezni a rendőröknél lévő szolgálati fegyvereket, így a vád előre kitervelten, aljas célból, több ember és hivatalos személy sérelmére, több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés kísérletének gyanúja. Terrorcselekmény előkészülete is szerepel a vádiratban a további robbantásokkal való fenyegetés miatt.