Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
A vád szerint ölni akart a Csepelen lövöldöző rendőr

Rövid vita után először a plafonba, majd a társasház gondnokára lőtt tavaly decemberben az a részeg rendőrtiszt, aki ellen most emelt vádat a Budapesti Nyomozó Ügyészség.

A vádirat szerint a gondnokot csak azért nem találta el a golyó, mert már a tűzlépcsőház vasajtaja mögött állt. Bár a lövedék átfúródott az ajtón, de végül megállt a falban. A rendőr szabálytalanul, az átlagosnál jóval nagyobb roncsolásra képes ún. expanzív lövedéket használt.

A férfi a lövöldözés után megpróbálta összeszedni a kilőtt lövedékek hüvelyét, amiket aztán lehúzott a lakása vécéjében, hogy így tüntesse el a nyomokat. A házban lévő kamera viszont pontosan rögzítette az eseményeket.

A vád szerint a volt rendőr a lövöldözés előtt héttel szintén ittas állapotban a társasház pincéjében dolgozó két férfit fenyegette meg halálosan, hogy fejezzék be a fúrást, mert zavarja az iszonyatos zaj.

A volt rendőrt a nyomozóügyészség emberölés bűntett kísérletével, valamint két rendbeli kényszerítés bűntett kísérletével vádolja.