Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Érkezik a harmadik gyermek Vilmos hercegéknél

Érkezik a harmadik gyermek Vilmos hercegéknél

A Kensington palota hivatalosan bejelentette, hogy Kate Middleton és Vilmos herceg ismét gyermekáldás elé néz. A hírt a királyi családdal, így II. Erzsébet királynővel már közölték, aki “elragadtatással” fogadta az újabb dédunoka érkezésének hírét. Vilmos és a polgári származású Kate Middleton 2011-ben házasodott össze. Első gyermekük György herceg 2013-ban született, őt követte húga Charlotte két évvel később.

A palota rövid közleménye nem tér ki a gyermek világra jövetelének várható időpontjára. A kommüniké hangsúlyozza ugyanakkor, hogy Katalin hercegnő – csakúgy, mint két előző terhességének korai szakaszában – ezúttal is heveny terhességi rosszullétektől szenved, és ezért már hétfői nyilvános programjait is lemondták. A bejelentés szerint Katalint a Kensington-palotában ápolják – írta az MTI.

A hercegnőt első terhessége idején kórházban is kezelték, és második várandóssága alatt is programokat kellett lemondani a hasonlóan heveny rosszullétek miatt. A brit sajtó annak idején tényként közölt értesülései szerint az udvar mindkét esetben csak Katalin nyilvánvalóan eltitkolhatatlan kórházi kezelése és a programok törlése miatt kényszerült arra, hogy a terhesség 12. hete előtt nyilvánosságra hozza a hírt. A brit udvari szokásjog alapján ez az a legkorábbi időpont, amikor általában bejelentik, ha a királyi családban gyermek érkezése várható.

György herceg és Charlotte hercegnő testvére – nagyapja, Károly trónörökös és édesapja, Vilmos herceg, valamint bátyja és nővére után – az ötödik helyre kerül majd a brit trónutódlási sorrendben, a hatodik helyre utasítva a jelenlegi ötödiket, saját majdani nagybátyját, vagyis Harry herceget, Vilmos öccsét.

Vilmos és Katalin harmadik gyermekének trónöröklési helyét immár nem befolyásolná, hogy fiúnak vagy leánynak születik-e, ugyanis a brit kormány kezdeményezésére az elmúlt években elindított és kiteljesedett reformfolyamat eltörölte a királyi fiúutódok trónutódlási elsőbbségét. Így ha a hercegi házaspár harmadik gyermeke fiú lesz, akkor sem lépne nővére, Charlotte elé a trónutódlási sorrendben.