Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Egy templom melletti aknában találták meg az eltűnt borsodnádasdi lányt

Egy templom melletti aknában találták meg az eltűnt borsodnádasdi lányt

A helyiek szerint a település egyik katolikus temploma melletti aknában találták meg a rendőrök és a polgárőrök tegnap annak a 17 éves lánynak a holttestét, akinek az eltűnését édesanyja jelentette be vasárnap délután a putnoki rendőrségen. A Petőfi téren még hétfőn napközben is sok a rendőr volt.

K. Csengét az Eltűnt Emberekért – megoszthatod Facebook csoporton keresztül is kereste a család. A lány egyik barátnője hétfőn a Zoom.hu-nak azt mondta, hogy a lány szombaton délután ment el otthonról, de édesanyja csak este 10-ig engedte el, a kamasz viszont nem ért haza.

Egy helyi nő azt is mondta, hogy szombaton este fél 8-8 körül Ózdról mentek haza, akkor

még látták a lányt az egyik barátnőjével. Szalonnát sütögettek az Alsó-tónál.

A 3000 lelkes településen szinten mindenki ismerte a kamaszt, aki szerintük jó családi háttérrel rendelkezett. A Magyar Nemzet azt írja, hogy K. Csenge vendégszereplője volt az ózdi színjátszókörnek és számtalan városi rendezvényen is feltűnt, ahol verset mondott, és szereplőként részt vett a Janiczak Dávid ózdi polgármester melletti szimpátiatüntetésen is.

A lányra ma este 20 órától a borsodnádasdi Petőfi téren gyertyagyújtással emlékeznek.

A rendőrök folyamatosan hallgatják ki a tanúkat

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője nem kommentálta azt, hogy pontosan hol találták meg a lány holttestét, és egyelőre arról sem beszélt, hogy volt-e a lányon bármilyen külsérelmi nyom,

de a helyiek úgy tudják, hogy a kamaszt megfojtották.

Janasóczki Attila a Zoom.hu-nak azt mondta, hogy a rendőrök folyamatosan dolgoznak az ügyön, de a bűncselekménnyel összefüggésben egyelőre senkit nem vettek őrizetbe. A rendőrség szakértők bevonásával, büntetőeljárás keretében vizsgálja a haláleset körülményeit.

Az RTL Klub Híradójának értesülései szerint a rendőrök két fiút bevittek kihallgatni az ügyben, egyiküket bent tartották, a másik fiatalt elengedték.