Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Árulják a luxusyachtot, amivel Mészáros Lőrincék szelik az Adriát

Árulják a luxusyachtot, amivel Mészáros Lőrincék szelik az Adriát

Úgy tűnik, megpróbálják eladni az Artemy névre keresztelt yachtot, amin Mészáros Lőrinc, illetve a családja rendre felbukkan. A hajót megtaláltuk egy ilyen járművek adás-vételére specializálódott oldalon.

Ha van 5 millió eurója és minden vágya egy 35 méter hosszú hajóval a habokat szelni, akkor eljött az ön ideje. 11 társával és 6 fős személyzettel pörgethetné ki a legmagasabbéletet, na meg az sem egy utolsó szempont, hogy ugyanoda heveredhetne le, ahol nemrég még a nemzet gázszerelője pihente ki a közbeszerzésekben zsúfolt dolgos napjait. A fenntartás elborzasztóan magas költsége aligha lep meg bárkit is, ám hogy mégis milyen régiókban járunk: a hajó adatai szerint egyetlen teletank nagyjából 5 millió forintba kerül.

Nyaral a család

Az Artemy a sajtóban utoljára augusztus elején bukkant fel, a Magyar Narancsban jelent meg egy cikk, amiből kiderült, hogy a yacht a nyár közepén többször is kikötött a horvátországi Cres szigetén. A Mancs szerint első alkalommal csak Homlok-Mészáros Ágnest látták a hajóról leszállni és több ismeretlen vendéget, de egy néhány nappal későbbi kikötéskor ott volt az újdonsült férj, Homlok Zsolt is, aki korábban a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezető igazgatójaként dolgozott. Mészáros Lőrinc lányáról, egy fotó is készült, ahogy a hajó előtt áll.

A hajón tavaly Mészáros Lőrincet fotózták le, ekkor került képbe az Artemy és a nagyvállalkozó horvátországi nyaralója is. A luxusyacht Máltai zászló alatt hajózott a múlt évben, ahogy most is.

A Magyar Narancs szerint az még mindig nem tiszta, hogy Artemyt miként használhatja Mészáros Lőrinc és családja, mert papíron a tulajdonos egy L&L Charter Ltd. nevű máltai bejegyzésű cég, amely elvileg bérbe is adhatja a luxusjachtot, viszont a máltai regisztráció szerint az Artemyt „pleasure yacht”-ként vették nyilvántartásba. A máltai szabályozás kétféle besorolást ismer: magán- és kereskedelmi célú hajó, és a „pleasure yacht” egyértelműen az elsőbe tartozik. Ez azért fontos, mert a máltai rendelkezések szerint a magánhajókat kizárólag a tulajdonosok és/vagy vendégeik használhatják.