Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Ön hányast kapna beyoncéórán?

Ön hányast kapna beyoncéórán?

Meg kellett duplázni a férőhelyek számát, annyian szerettek volna bejutni a beyoncéórára a Koppenhágai Egyetemen- írja a Local.

A tantárgy pontos neve: Beyoncé, Gender és Rassz és a most induló szemeszterben 75 diák hallgatja majd. A tantervben az énekesnő dalszövegeit, videóit és nyilatkozatait veszik sorba.

“Az óra célja, hogy a diákok megismerjék a feminizmus azon ágát is, ami kimondottan a fekete nők esélyegyenlőségével foglalkozik”

– mondta az órákról az oktató, Erik Steinskog, aki szerint ez téma nem igazán ismert a skandináv társadalomban.

Azt a tanár is elismerte, hogy elsőre nem éppen az akadémiai tudományokkal kapcsolja össze Beyoncé nevét az ember, de szerinte fontos szerepe van az énekesnőnek abban, hogy megértsük, milyen világban élünk, és az énekesnő állásfoglalásai társadalmi kérdésekben és női egyenjogúságban, fontosak, hogy megértsük mindazt, ami jelenleg körülöttünk zajlik.

Azt egyébként Steinskog sem tagadja hogy hatalmas rajongója az énekesnő munkásságának, de úgy tűnik tényleg sokan vevők arra, hogy Beyoncé nyilatkozatai mellett, egyetemi tanagyagként kezeljék azokat a klipeket vagy fellépéseket, amikor falatnyi ruhában vonaglik a színpadon, ugyanis olyan gyorsan beteltek a helyek, hogy meg kellett duplázni a befogadóképességet, de így is telt házzal indul a kurzus.

https://www.youtube.com/watch?v=VBmMU_iwe6U