Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Leretusálta a csomagolásról a görög templom keresztjét a Lidl

Leretusálta a csomagolásról a görög templom keresztjét a Lidl

Itthon is éppen tombol a görög finomságok hete a Lidlben, de nem a nagy akciók vagy a finom ízek miatt cikkeznek róla mindenfelé, hanem mert valaki kiszúrta ezt:

Ugyanaz, de mégsem ugyanaz. Fotó: Wikicommons és Promobutler

A sasszemű olvasóink láthatják, hogy ugyanarról az épületről, a Santorini Anastasis templomról látható két kép, de a Lidl termékén, hiányzik a templomról a kereszt. Erre a linkre kattintva jól látszik, hogy a kereszt mindenhol lemaradt, ahol az Eridanous márkájú termékek csomagolásán látszik a templom.

A Premiernek az angol Lidl már elmondta, hogy sajnálják a történteket, és hangsúlyozták hogy szó sincs szándékosságról. A Twitteren is többen háborogtak, hogy mégis minek használnak a csomagoláson templomot, ha leszedik róla a keresztet, nekik pedig azt válaszolták, hogy a csomagolás új dizájnjának tervezésekor figyelembe veszik a javaslatukat, de Belgiumban is tiltakoztak a retusálás miatt.

Egyébként a probléma nem új, mikor 2015-ben visszahívtak néhány muszakát Írországban, a képen szereplő csomagolásról már akkor is hiányzott a kereszt. Viszont most újra felbukkant a csomagolást, állítólag a görög joghurton és olívaolajon lehet vele találkozni.

Az ügyben kerestük a magyarországi Lidlt is, amint válaszolnak, a cikkünket frissíteni fogjuk.