Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Illés Zoltán: A Fidesz aljas politikát folytat

Illés Zoltán: A Fidesz aljas politikát folytat

A Fidesz jelenleg egy aljas politikát folytat azzal, hogy ellenségképeket gyárt. „Ez méltatlan a Fideszhez, nem így kellene politizálni” – mondta Illés Zoltán, volt fideszes országgyűlési képviselő, a második Orbán-kormány államtitkára a HírTV Egyenesen című műsorában.

Ha felkerülne a Fidesz választási listájára, nem utasítaná el, erről a közelmúltban már tárgyalt Kövér Lászlóval. Szerinte azonban ennek nagyon kicsi a valószínűsége.

„A Fideszen belül sok ember van, aki hasonlóan gondolkodik, mint én, legfeljebb nem mondja el a véleményét,

de szükség van arra, hogy ez a másféle gondolkodás megjelenjen a párton belül is.”

Egy új kormány leállítaná a paksi bővítést

Illés Zoltán szerint egyáltalán nem biztos, hogy a paksi bővítés befejeződik. Ezt arra alapozza, hogy 4 év alatt az előkészületek sehova sem jutottak.

„Legalább 10-12 év egy ilyen atomerőmű megépítésének ideje.

Választások lesznek 2018-ban, 2022-ben és 2026-ban is és egy új magyar kormány biztos, hogy leállítja a paksi építkezést, akármilyen állapotában van.”

Energiapolitika szempontjából Magyarországnak nem lenne szüksége a paksi atomerőműre. „Egyrészt ha csatlakoznánk az európai villamoshálózathoz, akkor az EU területén megtermelt összes villamosenergia számunkra is egyfajta háttérországot biztosítana, tehát nem kellene önellátásra berendezkedni.”

A volt államtitkár szerint Paks II. megépítése drága, veszélyes és függőségi viszonyt alakít ki. Nem utolsósorban a korrupció itt is felütheti fejét. „Ha egymilliárdból síbolnak el 10 százalékot az más, mint 13 milliárdból, és itt euróról beszélünk.”