Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.
Veres püspöktől vár Semjén Zsolt javaslatokat lombik kérdésben

Veres András győri megyéspüspök nemrég kifejtette, hogy szerinte a lombikprogram keretében fogant gyermekek bűnben fogannak, a lombikprogram minden formája összeegyeztethetetlen a keresztény hittel. “A lombikbébiprogrammal az a probléma, hogy nem a férfi és a nő természetes kapcsolatában fogan meg az élet, ráadásul pluszmegfoganások is történnek mesterséges körülmények között. A többi embriót vagy lefagyasztják és félreteszik, vagy elpusztítják. Ezért a mesterséges megtermékenyítés nem elfogadható a Katolikus Egyház számára” – fejtette ki véleményét.

Azt a püspök is elmondta, hogy nem fogalmaztak meg olyan kérdést, hogy ne támogassa a kormány a lombikprogramot. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere szerdán Budapesten be is jelentette, hogy kibővítik a programot, ha egy párnál az első öt lombikeljárás valamelyike sikerrel jár, akkor a következő gyermek, gyermekek esetében is négy-négy alkalommal támogatja a beavatkozást az állam, valamint az államilag támogatott lombikeljárásokhoz kapcsolódó gyógyszerek tb-támogatása a jelenlegi 70 százalékról 90 százalékra nő, a magánellátóknál igénybe vett beavatkozásnál a gyógyszert felíró orvos egységesen 55 százalékos tb-támogatással írhat fel gyógyszert – írja az MTI.

Ennek ellenére Semjén Zsolt intézkedik

A Hír Tv-n Semjén Zsolt viszont arról beszélt, hogy a lombikprogram szigorúbb állami szabályozása napirenden van. Semjén Zsolt “horror kategóriába” sorolta, hogy a nem beültetett megtermékenyített petesejteket (vagyis fogalmazása szerint a magyar embereket) “legyilkolják, lefagyasztják, kidobják”. Semjén kritizálta a hazai programok 70 százalékát bonyolító Kaáli Intézetet is, aminek vezetője visszautasította a vádakat. És hogy kitől vár megoldást a kérdésre Semjén és a kormány? Veres András győri megyéspüspöktől, hiszen ki más is érthetne jobban a tudományhoz, mint a püspök úr.