Tisztelt Olvasók! A zoom.hu internetes híroldal 2018. december 21-én megszűnt. A domain a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül és az egyes írások nem kommentelhetőek. - STRAT-POL Kft.

Pert nyert a DK a Puskás Akadémia ellen

Pert nyert a DK a Puskás Akadémia ellen

Pert nyert a Demokratikus Koalíció az Orbán Viktor által alapított, és Mészáros Lőrinc vezette a Felcsúti Utánpótlás Neveléséért Alapítvány ellen. A párt közleménye szerint azt akarja megtudni, mire költi pontosan a klub azokat az adóforintokat, amiket TAO formájában kap meg az alapítvány. Az adatokat eddig azzal az indoklással nem adták ki, hogy a társasági adó nem közpénz, de most a bíróság mondta ki ennek ellenkezőjét. A most érintett időszakot tekintve ez egy elsőfokú döntés, amelyet a Székesfehérvári Törvényszék hozott meg. Ez két időszakra vonatkozik: 2011. júliusától 2012. decemberéig, valamint 2015. novemberétől 2017. februárjáig. A két időszak közti intervallumot érintően korábban a Fővárosi Ítélőtábla döntött ugyanúgy, mint most, de ott már másodfokon.

“A Demokratikus Koalíció felszólítja Orbán Viktort, hogy ne titkolózzon és ne bújjon az ügyvédei mögé, hanem teljesítse a bírósági döntést! Az embereknek joguk van tudni, hogy kaptak-e a Felcsúthoz jutott közpénzekből Mészáros Lőrinc vagy az Orbán-család vállalkozásai” – áll a közleményben.

Az biztos, hogy a Puskás Akadémiának nincsenek anyagi gondjai: a felnőttcsapathoz épp ma igazolták le a tizenhatodik játékost csak ebben a szezonban, természetesen Horvátországból.